Till innehåll på sidan

Utbildning på bred front förverkligas

Genom en donation kunde KTH genomföra sin första MOOC - Massive Open Online Course, den 18 april 2016.

Christer Fuglesang under arbetet med KTH:s första mooc. (Foto: Ronald Bernette)

Först ut var Christer Fuglesang, föreståndare för KTH:s rymdcenter och astronaut, som höll den öppna online-kursen om bemannade flygfärder, Human spaceflight – an introduction. Kursen vänder sig till studenter från hela världen, ger en överblick över bemannad rymdfart och innehåller bland annat delar om hur människan påverkas och beter sig i rymden, samt rymdfärdernas historia i en ekonomisk, politisk kontext.

– Formatet, som är så koncentrerat, gör att en MOOC genererar mycket kunskap per tidsenhet. Det är ett utmärkt komplement till klassisk undervisning, säger Christer Fuglesang, som är tacksam över donationen som möjliggjort MOOC:en och betonar vikten av stöd till forskningsområdet.

– Att vi nu kör igång är väldigt roligt. MOOC:arna är en del av KTH:s  offensiva satsning på att ytterligare förstärka och komplettera campus-förlagd utbildning med digitala lärmiljöer, säger Eva Malmström Jonsson, KTH:s prorektor och fortsätter:

 – Vi hoppas på ett stort gensvar och därigenom att både vår globala synlighet och kännedomen om KTH:s forskning och utbildning ökar.

Minst tio MOOC:ar planeras för de kommande tre åren.

Läs mer: Ridån går upp för öppna online-kurser

Innehållsansvarig:Sofia Tatsis
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2016-11-30