Hantera din forskning – KTH:s system för forskningsdata och forskningsresultat
Detta webbinarium introducerar två KTH Repositories; Research Catalogue för konstnärlig och visuell produktion och det nya Research Data Repository baserat på InvenioRDM.
Tid: Fr 2024-11-22 kl 10.15 - 12.00
Plats: Zoom – no registration
Språk: Engelska
Medverkande: Rosa Lönneborg, Greta Quesada Richardson och Mattias Vesterlund, KTH Biblioteket
Ett digitalt repositorium är en plats där du kan dokumentera, spara och dela dina forskningsdata samt forskningsresultat och återanvända dem över tid. Detta seminarium kommer att introducera två repositorier, Research Catalogue och KTH Research Data Repository.
KTH Research Data Respoitory
KTH Research Data Repository lanserades under 2024 och är baserat på InvenioRDM-plattformen (samma som Zenodo). Det gör det möjligt för KTH-forskare att skapa ett digitalt community, ladda upp och beskriva dataset och att bjuda in externa partners för att samarbeta kring data. Repositoriet är en plattform som lämpar sig för att både arkivera, kurera och förbereda data för publicering samt för att dela många olika typer av forskningsdata. Forskare kan också ladda upp eller ladda ner data i ett mer automatiserat arbetsflöde.
Research Catalogue
I Research Catalogue synliggörs forskning i form av utställningar och expositioner, där text, bild, video och ljud kan kombineras i en presentation eller dokumentation. Expositionerna görs tillgängliga antingen individuellt av forskaren, eller genom KTH-portalen där KTH visar upp sin forskning.
KTH gör det möjligt för sina forskare, doktorander och personal att presentera sina projekt och resultat på KTH RC-portalen för att publicera, arkivera och koppla samman sina visuella och konstnärliga forskningsresultat.
Ingen föranmälan, bara att gå in i Zoom på angiven tid.