Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Verksamheten vid skolan för industriell teknik och management omfattar de ingenjörs-, teknik och ekonomivetenskaper som är nödvändiga för att kunna utveckla nya produkter, material och produktionsprocesser på ett tekniskt ledande, ekonomiskt lönsamt och miljömässigt uthålligt sätt. Skolans kunskapsområden är energiteknik, industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialutveckling, mikro- och nanoteknik samt industriell ekonomi, organisation och ledning.

Vill du vara med och bygga upp en världsledande forskningsmiljö?
KTH bygger nu en helt ny forsknings- och utbildningsmiljö inom det övergripande forskningsområdet hållbar produktion. Under 2016 och 2017 rekryterar vi ny fakultet, b.la. tre professorer, fyra lektorer och en biträdande lektor inom områdena produktionsledning, produktionslogistik och strategiskt underhåll och driftsäkerhet. Inom satsningen finns resurser att rekrytera doktorander, industridoktorander, adjungerade professorer och postdoktorer. För den nya forsknings- och utbildningsmiljön byggs ett nytt, attraktivt och funktionellt campus i Norra stadskärnan i Södertälje. KTH:s satsning på hållbar produktion görs tillsammans med Scania och AstraZeneca, båda med omfattande och globalt konkurrenskraftiga och expanderade produktionsanläggningar i direkt närhet till det nya campusområdet.

Ämnesområde

Matematik och fysik

Ämnesbeskrivning

Matematik och fysik på tekniskt basår. Grundläggande kurser i matematik på högskoleingenjörs- och civilingenjörsprogram.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att undervisa på grundnivå samt aktivt delta i pedagogiskt utvecklingsarbete vid institutionen inklusive tekniskt basår.

Som lärare på Tillämpad maskinteknik har du ett helhetsansvar för dina kurser. Förutom att undervisa innebär det att utveckla kurser och undervisningen med hänsyn till ny vetenskaplig forskning och om lämpligt till industriell utveckling. Vidare ingår examination, utvärdering och ansvar för att kursens mål stämmer överens med utbildningens mål samt att aktivt samarbeta med lärarkollegor i de kurser och program du undervisar inom.

Behörighet

Behörig att anställas som adjunkt är den som har

 • avlagt examen från grundläggande högskoleutbildning inom ämnet för anställningen eller har motsvarande kompetens,
 • yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen, samt
 • visat pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning som adjunkt vid KTH gäller de bedömningsgrunder som anges i KTH:s anställningsordning, bilaga 5, i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Den ämnesmässiga och pedagogiska skickligheten ska vara väl dokumenterad och relevant för anställningens innehåll. För anställningen krävs minst fyra år relevant yrkeserfarenhet, i aktuella ämnesområden.

Det är av högsta betydelse att den sökande har:

 • dokumenterad pedagogisk skicklighet. Bedömningen av den pedagogiska skickligheten ska också avse personens förmåga till utveckling som lärare även på lång sikt.
 • dokumenterad ämnesmässig skicklighet av relevans för anställningens innehåll.
 • dokumenterad yrkesskicklighet av relevans för anställningens innehåll.
 • god förmåga att undervisa på svenska.
 • kommunikativ förmåga arbetar strukturerat, är kvalitetsmedveten, självgående och har god samarbetsförmåga.

Det är av näst högsta betydelse att den sökande har:

 • administrativ skicklighet avseende utvecklingsarbete inom området.

Det är även av betydelse att den sökande har

 • ämnesmässig kompetens inom programmering.
 • förmåga att utveckla och leda verksamhet och personal, liksom samarbetsförmåga. Däri ingår att ha kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet.
 • formell högskolepedagogisk utbildning
 • förmåga att samverka med det omgivande samhället.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du som sökande har huvudansvaret för att ansökan är komplett utifrån annonsen. Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem.

För mer information om KTH:s bedömning, se Anställningsordning för lärare vid Kungl. Tekniska högskolan

Övrigt

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2017-0495
Kontakt
 • Monica Kemvall, universitetsadjunkt, 08-790 95 15
 • Anton Lagerbäck, personalhandläggare , 08-790 76 28
Publicerat 2017-06-07
Sista ansökningsdag 2017-08-31

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp