Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Verksamheten vid skolan för industriell teknik och management omfattar de ingenjörs-, teknik och ekonomivetenskaper som är nödvändiga för att kunna utveckla nya produkter, material och produktionsprocesser på ett tekniskt ledande, ekonomiskt lönsamt och miljömässigt uthålligt sätt. Skolans kunskapsområden är energiteknik, industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialutveckling, mikro- och nanoteknik samt industriell ekonomi, organisation och ledning.

Institutionen för maskinkonstruktion bedriver omfattande forskning och utbildning inom produktframtagningsområdet. Verksamheten spänner över följande områden: maskinelement, maskinkonstruktion, mekatronik och inbyggda styrsystem, förbränningsmotorteknik, integrerad produktutveckling och innovation samt industriell design.

Arbetsuppgifter

Enheten för mekatronik inom institutionen för maskinkonstruktion söker just nu en erfaren forskare inom området arkitekturer och metodik för arkitekturutveckling för autonoma fordon. Inom området ingår beaktning av aspekter såsom systemsäkerhet, tillgänglighet, kostnad, informationssäkerhet, legacy och organisatorisk kontext. Du kommer att ingå i en grupp med seniora forskare som deltar i ledningen av enhetens forskning inom området.

Forskningen bedrivs i nära samarbete med industrin, i syfte att ta fram teorier, metoder och verktyg för att kunna stödja utvecklingen av höggradiga autonoma fordon. Forskningsuppgifterna förväntas leda till båda publiceringsbara resultat med hög vetenskaplig kvalitet samt vara relevanta för industriell tillämpning. Forskningsuppgifterna innefattar därmed även prototypbygge, modellering, simulering, stödverktyg och validering mot riktiga industriella system, workshops med ingenjörer m.m.

I dina arbetsuppgifter ingår även handledning av doktorander (framförallt bihandledning), projekthantering, koordinering och ledning av specifika delprojekt, samt undervisning på masternivå samt för industrin.

Kvalifikationer

För att kvalificeras för tjänsten krävs att du innehar en doktorsexamen inom mekatronik eller motsvarande med relevant anknytning till utveckling av arkitekturer för mekatroniska system i allmänhet och säkerhetskritiska autonoma fordonssystem i synnerhet. Forskningsbakgrund och erfarenhet av industriell utveckling av arkitekturer och metodik för autonoma fordon är nödvändig, liksom tidigare erfarenhet av bihandledning av doktorander. För att kvalificeras för tjänsten har du gedigen kunskap inom åtminstone ett flertal av de tekniker och teoriområden som avgör bas för autonoma fordon såsom robotik, reglerteknik, programvaruutveckling, realtids- och inbyggdasystem, pålitliga datorsystem, kravhantering, modellbaserad utveckling samt ”systems engineering”.

Utöver ovanstående är det meriterande om du har erfarenhet från utveckling av ollika typer av fordon (exempelvis bilar och lastbilar) och olika grader av autonomi. Det är också meriterande om du har kunskap inom ett flertal relaterade egenskapsområden såsom tillförlitlighetsteori, informationssäkerhet (”security”) och kvalitetssystem. Ett brett kontaktnät avseende båda industri och akademi kommer också att betraktas värdefullt för tjänsten. Vidare är det positivt om du har tidigare erfarenhet och förmåga att undervisa inom området, samt har erfarenhet av att driva ansökningar för forskningsanslag.

Som tidigare nämnts bedrivs forskning i tätt samarbete med industrin, varför det är viktigt att du är väl insatt i hur systemutveckling fungerar i praktiken, samt har tidigare erfarenhet av industrinära forskning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga lämpligheter i denna rekrytering.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2017-0739
Kontakt
  • Martin Edin Grimheden, universitetslektor, 08-790 77 97
  • Maya Salame, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2017-06-07
Sista ansökningsdag 2017-06-17

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp