Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Verksamheten vid skolan för industriell teknik och management omfattar de ingenjörs-, teknik och ekonomivetenskaper som är nödvändiga för att kunna utveckla nya produkter, material och produktionsprocesser på ett tekniskt ledande, ekonomiskt lönsamt och miljömässigt uthålligt sätt. Skolans kunskapsområden är energiteknik, industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialutveckling, mikro- och nanoteknik samt industriell ekonomi, organisation och ledning.

Institutionen för Materialvetenskap ansvarar för forskning och undervisning inom ett område som omfattar allt från konstruktionsmaterial till avancerade material. Materialvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämnesområde med kunskapsbasen i fysik, kemi och mekanik. Materialvetenskap behandlar förhållandena mellan beteende – egenskaper – struktur – produktion. Forskningen vid institutionen är inriktad på följande huvudområden: Materialdesign, processdesign och materialfunktion. KTH har en världsledande position inom materialområdet

Arbetsuppgifter

Som forskare i denna tjänst kommer dina arbetsuppgifter bestå av teoretiska datorsimuleringar av relevanta materialstrukturer, utveckla ab-initio baserade modeller av metalliska och icke-metalliska material, i synnerhet av magnetiska och mekaniska egenskaper hos bulkmetalliska glas, högentropilegeringar samt bindefaslegeringar i hårdmetall. Dessutom kommer du att vara bihandledare åt doktorander, delta i planering av forskning, medsöka för forskningsfinansiering, vara medförfattare till vetenskapliga artiklar, samt korrekturläsa och kommentera manuskript som doktorander producerar.

Kvalifikationer

Du som söker har en doktorsexamen i materialfysik, samt arbetslivserfarenhet och publicering inom kvantmekanisk modellering av materialegenskaper hos bulkmetalliska glas, högentropilegeringar samt kollineär och icke-kollineär magnetism. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda forskningsprojekt, i såväl Sverige som internationellt. Det är också positivt om du har internationell arbetslivserfarenhet, erfarenhet av samverkan med industri samt undervisningserfarenhet.

Du har stor förmåga att bedriva utbildnings- och forskningsverksamhet tack vare din skicklighet att leda och utveckla samarbetsprojekt med andra forskningsgrupper och industri. Din förmåga att samverka med det omgivande samhället, där presentation av forskning och utbildningsarbete också ingår, kommer vara värdefullt för tjänsten.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2017-0791
Kontakt
  • Levente Vitos, professor, 08-790 83 56
  • Maya Salame, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2017-06-12
Sista ansökningsdag 2017-06-23

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp