Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Verksamheten vid skolan för industriell teknik och management omfattar de ingenjörs-, teknik och ekonomivetenskaper som är nödvändiga för att kunna utveckla nya produkter, material och produktionsprocesser på ett tekniskt ledande, ekonomiskt lönsamt och miljömässigt uthålligt sätt. Skolans kunskapsområden är energiteknik, industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialutveckling, mikro- och nanoteknik samt industriell ekonomi, organisation och ledning.

Institutionen för Energiteknik är inriktad på forskning och utbildning med syfte att bidra till hållbara energisystem. Institutionen har fyra enheter med forskningsområden av både teknisk och tvärvetenskaplig karaktär.

Forskningsområdena inkluderar turbomaskiner, aeroelasticitet, termisk energilagring, bränslecellsteknik, förbränning av biobränslen, värmepumpsteknik, värme- och ventilationsteknik, inomhusklimat, värmeöverföring, energi-och klimatpolitik, marknadsanalyser och bedömning av hållbarhet, modellering av energisystem i byggnader och stadsdelar och modellering av resursflöden på nationell och regional nivå.

Institutionens personal och studenter kommer från hela världen och bildar en mycket internationell miljö.

Arbetsuppgifter

Som forskningsingenjör i denna tjänst kommer du att organisera utveckling och tillämpning inom Open Source energy Modelling Systems (OSeMOSYS.org) samt dexss andvändning i kapacitetsuppbyggande aktiviteter. OSeMOSYS är en modellgenerator utvecklad med bland annat Python och GAMS. Den används av FN:s utvecklingsprogram samt avdelningen för ekonomiska och sociala frågor, och kandidaten i den här positionen kommer att behöva göra en gemensam analys av dessa. Vidare förväntas kandidaten delta i projekt och aktiviteter på avdelningen. Det kan också vara aktuellt att du deltar i utbildningsaktiviteter i befintliga kurser på grundutbildningen och på grundnivå.

Kvalifikationer

För att kvalificera sig för tjänsten, krävs att du har en kandidatexamen inom energiteknik eller motsvarande samt en masterexamen med inriktning mot hållbarhet eller motsvarande. Du har erfarenhet av att tillämpa energimodeller på aktuella frågor, exempelvis att balansera krav på tjänster för att möta utbudet av intermittent förnybar energi på nationell nivå, samt erfarenhet av att stödja utveckling av kapacitetsuppbyggnadskurser med fokus på energimodellering. För att vara en framgångsrik kandidat är din tillämpande kompetens i relevanta programmeringsverktyg, som Python, GAMS och Matlab, bra. Vi värdesätter också arbetserfarenheter från internationella organisationer.

Det anses vara en fördel om du har erfarenhet av att karaktärisera nya betydelsefulla aspekter för modellering av energisystem på medellång till långsikt, såsom potentiell roll som kundval och beteende, och liknande.

Din kommunikationsförmåga på engelska måste vara utmärkt, både muntligt och muntligt. Vi tror att du har en bra förmåga att arbeta i en gruppkonstillation, särskilt i en multikulturell miljö.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2017-0829
Kontakt
  • Mark Howells, professor, 08-790 60 00
  • Maya Salame, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2017-06-16
Sista ansökningsdag 2017-06-27

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp