Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Verksamheten vid skolan för industriell teknik och management omfattar de ingenjörs-, teknik och ekonomivetenskaper som är nödvändiga för att kunna utveckla nya produkter, material och produktionsprocesser på ett tekniskt ledande, ekonomiskt lönsamt och miljömässigt uthålligt sätt. Skolans kunskapsområden är energiteknik, industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialutveckling, mikro- och nanoteknik samt industriell ekonomi, organisation och ledning.

Institutionen för Energiteknik är inriktad på forskning och utbildning med syfte att bidra till hållbara energisystem. Institutionen har fyra enheter med forskningsområden av både teknisk och tvärvetenskaplig karaktär.

Forskningsområdena inkluderar turbomaskiner, aeroelasticitet, termisk energilagring, bränslecellsteknik, förbränning av biobränslen, värmepumpsteknik, värme- och ventilationsteknik, inomhusklimat, värmeöverföring, energi-och klimatpolitik, marknadsanalyser och bedömning av hållbarhet, modellering av energisystem i byggnader och stadsdelar och modellering av resursflöden på nationell och regional nivå.

Institutionens personal och studenter kommer från hela världen och bildar en mycket internationell miljö.

Arbetsuppgifter

I den här tjänsten förväntas du hjälpa till med utvecklingen av integrerade klimat-, land-, energi- och vattenstrategi (CLEWs) modeller. Ett särskilt fokus är förlängning och integration av vatten i energimodeller. Dessutom förväntas kandidaten delta i projekt och aktiviteter i divisionen. Du kan också vara inblandad i utbildningsaktiviteter i befintliga kurser på grundutbildningen och på grundnivå.

Kvalifikationer

För att kvalificera dig till positionen har du en kandidatexamen i teknik samt en civilingenjörsexamen med fokus på infrastruktur, hållbarhet och miljöfrågor. Det är ett plus om du har tagit studier med ett uttryckligt internationellt fokus.

Du har arbetat:

  • med vattenhanteringsmodeller, såsom WEAP eller liknande, inklusive att representera jordbrukets krav på vatten
  • med modeller med medelstora långsiktiga energisystem, som t.ex. Open Source Energy Modeling Systems (OSeMOSYS) eller liknande
  • på stora multiregionska afrikanska elmodeller, såsom elmodellbas för Afrika (TEMBA) eller liknande
  • med integrationen av vatten- och energimodeller, med särskild inriktning på att bedöma klimatförändringarnas inverkan

Det anses vara en fördel om du har grundläggande spansk kunskap.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2017-0830
Kontakt
  • Mark Howells, professor, 08-790 60 00
  • Maya Salame, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2017-06-16
Sista ansökningsdag 2017-06-27

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp