Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Verksamheten vid skolan för industriell teknik och management omfattar de ingenjörs-, teknik och ekonomivetenskaper som är nödvändiga för att kunna utveckla nya produkter, material och produktionsprocesser på ett tekniskt ledande, ekonomiskt lönsamt och miljömässigt uthålligt sätt. Skolans kunskapsområden är energiteknik, industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialutveckling, mikro- och nanoteknik samt industriell ekonomi, organisation och ledning.

Institutionen för maskinkonstruktion bedriver omfattande forskning och utbildning inom produktframtagningsområdet. Verksamheten spänner över följande områden: maskinelement, maskinkonstruktion, mekatronik och inbyggda styrsystem, förbränningsmotorteknik, integrerad produktutveckling och innovation samt industriell design.

Arbetsuppgifter

Enheten för mekatronik söker en forskningsingenjör inom området arkitekturer och metodik för funktionssäkerhet för autonoma fordon. Som forskningsingenjör i denna roll kommer du att ingå i ett forskarteam som specifikt arbetar med nya lösningar för ”supervisor/monitor architectures for highly automated vehicles”. Syftet är att ta fram nya arkitekturkoncept och understödjande utvecklingsmetoder, samt att utvärdera dessa och demonstrera dem. Forskningsuppgifterna förväntas leda till både publicerbara resultat med hög vetenskaplig kvalitet samt vara relevanta för industriell tillämpning. Forskningsuppgifterna innefattar därmed även prototypbygge, modellering, simulering, stödverktyg, validering mot riktiga industriella system, workshops med ingenjörer, m.m.

Kvalifikationer

För att kvalificera dig för tjänsten har du en masterexamen och/eller civilingenjörsexamen eller förväntas erhålla en sådan examen i närtid. Din examen ska ha anknytning till mekatroniska system i allmänhet och säkerhetskritiska autonoma inbyggda system i synnerhet. Din kompetens inom inbyggda system, regelteknik, maskininlärning och funktionssäkerhet är mycket goda. Förutom de teoretiska kunskaperna är du också duktig på att arbeta med modellering och simulering som stöd i utveckling av dessa system. Det är meriterande om du har god dokumenterad kompetens i programmering.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2017-0865
Kontakt
  • Martin Edin Grimheden, universitetslektor, 08-790 77 97
  • Maya Salame, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2017-06-27
Sista ansökningsdag 2017-07-07

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp