Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Verksamheten vid skolan för industriell teknik och management omfattar de ingenjörs-, teknik och ekonomivetenskaper som är nödvändiga för att kunna utveckla nya produkter, material och produktionsprocesser på ett tekniskt ledande, ekonomiskt lönsamt och miljömässigt uthålligt sätt. Skolans kunskapsområden är energiteknik, industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialutveckling, mikro- och nanoteknik samt industriell ekonomi, organisation och ledning.

Institutionen för maskinkonstruktion bedriver omfattande forskning och utbildning inom produktframtagningsområdet. Verksamheten spänner över följande områden: maskinelement, maskinkonstruktion, mekatronik och inbyggda styrsystem, förbränningsmotorteknik, integrerad produktutveckling och innovation samt industriell design.

Arbetsuppgifter

Enheten för mekatronik söker en innovationscoach och erfaren projektledare med brett kontaktnät inom såväl svenska som europeiska småföretag och större organisationer som på olika sätt kan stödja innovation (rådgivning, finansiering mm).

I tjänsten kommer du att ingå i vårt KTH-team, med syfte att skapa en hub för innovation inom cyber-fysiska system (CPS). Projektet som du kommer att arbeta i heter ”Federated CPS Digital Innovation Hubs for the Smart Anything Everywhere Initiative (FED4SAE)”, som finansieras av EU-kommissionen (H2020-projekt). För KTH:s del utgör projektet en fortsättning på ett tidigare projekt, CPSELabs.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • projektledning av KTH:s åtagande
 • ledning av FED4SAE tillsammans med vetenskapliga ledare på KTH, inklusive koordinering med involverade forskare
 • koordinering av samarbete inom FED4SAE med andra innovationshubar samt relevanta aktörer såsom EIT Digital, STING, THINGS, KTH Innovation m.fl.
 • övergripande koordinering av KTH:s innovationsexperiment
 • innovationsrådgivning till små- och medelstora företag som kontaktar vår hub
 • undervisningsaktiviteter, framför allt kopplat till innovation inom CPS

Tjänsten är på deltid med omfattningen 50%.

Kvalifikationer

För att kvalificera dig för tjänsten krävs att du har dokumenterad utbildning och/eller meritering motsvarande civilingenjör/masterexamen inom entreprenörskap och innovation samt projektledning. Vidare krävs mycket god och dokumenterad erfarenhet av:

 • innovationscoachning och mentorskap, specifikt avseende uppstartsföretag och småföretag
 • projektledning
 • entreprenörskap och innovation, inklusive delaktighet i skapande av nya företag
 • samarbete på europeisk nivå
 • ett brett kontaktnät kopplat till entreprenörskap och innovation inklusive småföretag, inkubatorer (tex STING, THINGS, KTH Innovation, EIT Digital etc.), finansiärer (ex. Venture Cap), i såväl Sverige som Europa
 •  undervisning i innovation

Det är meriterande om du har god insikt och förståelse för teknologi inom ICT och cyberfysiska system eller Internet of Things, samt förståelse för industriell systemutveckling.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2017-0866
Kontakt
 • Martin Edin Grimheden, universitetslektor, 08-790 77 97
 • Maya Salame, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2017-06-27
Sista ansökningsdag 2017-07-31

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp