Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Verksamheten vid skolan för industriell teknik och management omfattar de ingenjörs-, teknik och ekonomivetenskaper som är nödvändiga för att kunna utveckla nya produkter, material och produktionsprocesser på ett tekniskt ledande, ekonomiskt lönsamt och miljömässigt uthålligt sätt. Skolans kunskapsområden är energiteknik, industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialutveckling, mikro- och nanoteknik samt industriell ekonomi, organisation och ledning.

Institutionen för Industriell Produktion bedriver grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom det breda området produktion. Vi har verksamhet inom de flesta centrala områden inom dagens produktionsutveckling som exempelvis: system, teknik och processer för materialbearbetning, detalj-tillverkning och montering, metoder och hjälpmedel för utformning, anskaffning och utveckling av produktionssystem, datorstöd och informationshantering för samverkan i samtliga delar av produktframtagningsprocessen, produktutformning för konkurrenskraftig produktion, industriell mätteknik och produktionsekonomi.

XPRES, Excellence in Produktion Research, är ett samarbete mellan Kungliga Tekniska högskolan (KTH), Mälardalens högskola (MDH) och Swerea Research Group. Sammanlagt har KTH, MDH och Swerea i Stockholm cirka 120 forskare inom området produktion.

Arbetsuppgifter

Institutionen för industriell produktion söker just nu en postdoktor, som ska arbeta inom ämnet hållbar produktion. Ämnet är tvärvetenskapligt och inkluderar avancerade IT-lösningar och deras integration med tillverkning, med huvudområdet utveckling av teori och empiribaserad syntes av människa-robot interaktion.

Fokus i denna tjänst kommer därmed att vara inom människo-robot samarbetet, i synnerhet för att utveckla gemensam planering och kontroll som bygger på industrirobotar. Dessa kan sättas in i moduler som kommer att användas i de lab-baserade industriella demonstranterna. Det innebär att arbetet kommer att vara kopplat till aktuella forskningsprojekt som bedrivs på KTH och institutionen, i syfte att skapa innovativ teknik för företag i linje med Industry 4.0-visionen. Vidare förväntas du som postdoktor att publicera vetenskapliga artiklar i internationella tidskrifter.

Kvalifikationer

För att kvalificera dig för tjänsten har du för senast 3 år sedan erlagt din doktorsexamen inom ett för tjänsten relevant forskningsområde. Eftersom arbetet fokuserar på områdena robotik och produktion krävs att dina akademiska kunskaper inom dessa är mycket goda, vilka du bland annat kan påvisa genom de vetenskapliga artiklar du har publicerat i internationellt erkända tidskrifter. Vidare krävs att du, med ditt brinnande intresse och driv för forskningen, självständigt initierar hög vetenskaplig kvalitet inom ämnet produktion. Vi kommer även att lägga stor vikt på din sociala förmåga, där din medvetenhet om mångfalds- och jämställdhetsfrågor är betydelsefulla.

Det är vidare meriterande om du har bedrivit forskning inom området samt producerat och publicerat artiklar i internationella tidskrifter.

I tjänsten kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, då du förväntas samarbeta med doktorander, forskare och andra aktörer från olika bakgrunder.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2017-0900
Kontakt
  • Lihui Wang, professor, 08-790 83 05
  • Maya Salame, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2017-06-29
Sista ansökningsdag 2017-07-10

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp