Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för industriell teknik och management

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Verksamheten vid skolan för industriell teknik och management omfattar de ingenjörs-, teknik och ekonomivetenskaper som är nödvändiga för att kunna utveckla nya produkter, material och produktionsprocesser på ett tekniskt ledande, ekonomiskt lönsamt och miljömässigt uthålligt sätt. Skolans kunskapsområden är energiteknik, industriell design och innovation, produkt- och produktionsutveckling, materialutveckling, mikro- och nanoteknik samt industriell ekonomi, organisation och ledning.

Institutionen för Materialvetenskap ansvarar för forskning och undervisning inom ett område som omfattar allt från konstruktionsmaterial till avancerade material. Materialvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämnesområde med kunskapsbasen i fysik, kemi och mekanik. Materialvetenskap behandlar förhållandena mellan beteende – egenskaper – struktur – produktion. Forskningen vid institutionen är inriktad på följande huvudområden: Materialdesign, processdesign och materialfunktion. KTH har en världsledande position inom materialområdet

Arbetsuppgifter

Vid institutionen för materialvetenskap bedrivs forskning på nya material. Verksamheten består av teoretiska datorberäkningar samt samarbeten med nationella och internationella experimentgrupper. Det långsiktiga målet med det aktuella projektet där befattningen ingår är att utveckla metaliska material med förbättrade egenskaper.  

Arbetsuppgifterna kommer att bestå av teoretiska datorsimuleringar av relevanta materialstrukturer.

Kvalifikationer

Du som söker bör ha en doktorsexamen i teoretisk materialfysik eller motsvarande och erfarenhet inom följande specifika områden.

  • Högentropi legeringar, rostfritt stål.
  • Mekaniska egenskaper, plasticitet.
  • Komplexa materialstrukturer.
  • Egenskaper hos legeringar bulkfaser som en funktion av legeringskomponenter och komposition.
  • Teoretisk karakterisering av magnetiska strukturer och kristallstrukturer.
  • Fasstabilitet, fasdiagram och mikrostrukturen.
  • Magnetoelastiska och magnetokaloriska effekter. 

Det betraktas som meriterande med erfarenhet av samarbeten med experimentella grupper, internationella samarbeten och erfarenhet av internationella forskningsmiljöer. 

Arbetet kommer att bedrivas i samarbete med olika forskargrupper. Du bör därför trivas väl med att samarbeta i grupp men också väl på egen hand. Du förväntas vara starkt motiverad för avancerade studier inom magnetokaloriska material, initiativrik och drivande som person. Du bör även vara bekväm med att leverera resultat enligt överenskomna tidsramar. Utmärkta kunskaper i engelska, såväl muntligt som skriftligt, är ett krav. 

Vi kommer ta stor hänsyn till personliga egenskaper i denna rekrytering.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan skall innehålla följande: Curriculum Vitae, personligt brev och examensbevis/betyg.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2016-0476
Kontakt
  • Levente Vitos, professor, 08-790 83 56
  • Helena Fehrm, personalhandläggare, 08-790 76 53
Publicerat 2016-04-28
Sista ansökningsdag 2016-05-19

Tillbaka till lediga jobb

Till sidans topp