Postdoktorstipendiat i matematisk kosmologi

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Arbetsplatsen

Skolan för teknikvetenskap bedriver frontlinjeforskning inom ett brett fält, från forskning inom grundläggande ämnen som fysik och matematik, till teknisk mekanik med tillämpningar inom bland annat flygteknik och fordonsteknik. Skolan driver och utvecklar civilingenjörsutbildningarna Teknisk Fysik och Farkostteknik, liksom utbildningsprogrammet Öppen ingång och ett flertal masterprogram.

Projektbeskrivning

Forskningsgruppen i matematisk allmän relativitetsteori vid avdelningen för matematik erbjuder ett ettårigt postdoc stipendium.

Forskningsprojektet kommer att vara fokuserat på studiet av oscillatoriska kosmologiska singulariteter. Av speciellt intresse är den kausala strukturen nära singulariteten i de motsvarande rumstiderna. Projekten som är definierade inom denna position är teoretiska till naturen, och således är en stark bakgrund i dynamiska system, tillämpade i kosmologi, en nödvändighet för att en kandidat skall beaktas.

Kvalifikationer

Att ha disputerat (eller planera att disputera innan positionen påbörjas) i matematik vid ett utländskt universitet är ett krav. Vi söker en kandidat med en stark bakgrund i tillämpningar av dynamiska system metoder på problem i allmän relativitetsteori, speciellt kosmologi. Erfarenhet av oscillatoriska singulariteter av den typ som uppkommer i Bianchi VIII och IX vakuum rumstider är speciellt viktig. Den framgångsrika sökande bör vara starkt motiverad, ha förmågan att arbeta oberoende såväl som i samarbete med andra medlemmar av forskningsgruppen, och ha god kommunikationsförmåga.

Ansökan

Du skickar din stipendieansökan via mail till jobs@math.kth.se. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast 2017-04-30. Märk din ansökan med diarienummer S-2017-0612.

Ansökan ska innehålla följande dokument:

  • Curriculum vitae
  • Personligt brev (innehållande beskrivning av tidigare erfarenheter inom det vetenskapliga området och motivering till varför du har intresse av detta uppdrag)
  • Researcher statement (max 2 sidor)
  • Kontaktuppgifter till tre referenser

Observera att det är ett stipendium, inte en anställning, som du ansöker om.

Om stipendiet

Period: 2017-05-15 - 2018-05-14 eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Antal stipendiater som söks: 1
Stipendium ersättning/månad: 24 000 SEK
Ort: KTH, Stockholm

Kontakt

Hans Ringström
E-post: hansr@kth.se

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Till sidans topp