Veronika Wang

Shanghai-baserad entreprenör med ett brinnande intresse för nätverkande. Dessutom är hon styrelsemedlem i KTH Shanghai Alumni Chapter. Möt Veronika Wang – en sann alumnhjälte!

1977 föddes Veronika och växte upp i Shanghai, Kina. 2002 tog hon KTH-examen i fastighetsförvaltning och efter det väntade jobb som finansiell analytiker på Ericsson. Efter dryga 6 år i Stockholm återvände Veronika till Kina där hon har en lång karriär bakom sig inom flertal internationella bank- och finansbolag, som bl.a. HSBC och UBS. Idag är Veronika verksam som VD och medgrundare av ett Shanghai-baserat investeringsfond- och finansrådgivningsföretag. Med en investeringsportfölj som inkluderar några av de mest välkända startupbolagen inom kinesisk telecom är hennes företag idag väletablerat på den kinesiska marknaden.

Utöver sin prestigefyllda karriär är Veronika sedan starten för två år sedan styrelsemedlem i KTH Shanghai Alumni Chapter. Hon är årligen med och arrangerar flera KTH-anknutna evenemang i Shanghai och driver samtidigt medlemmarnas online-grupp bestående av närmare 100 KTH-alumner. Veronikas ideella arbete för KTH och alumnverksamhet menar hon är en naturlig del av att ge tillbaka. Hon gillar att ha nära kontakt med sitt forna lärosäte och vill hålla sig uppdaterad om vad som händer på KTH och i Sverige.

Veronika älskar att resa och håller Stockholm kärt. “I love to travel, music and sports and I consider Stockholm as my second hometown where I find recognition from Swedish culture and nature.”

Till sidans topp