Inspirera våra studenter

Vi anordnar löpande under året kortare karriärseminarier för studenter där alumner får prata fritt om sin personliga resa fram till där de är idag.

Många studenter är nyfikna på vad som kommer hända efter tiden på KTH och att slängas ut i arbetslivet innebär viss oro för många. Hur får jag jobb? Vad kan jag jobba med? Hur vet jag vad jag är bra på? Att få lyssna på en alumn som berättar om sina egna upplevelser är därför mycket uppskattat och studenterna får tips om hur man bör tänka för att vara förberedd på livet efter studierna.

Temat på seminarierna är "Resan mot det rätta jobbet" och tanken är att studenterna ska få möta en alumn och fråga frågor angående karriärval. Seminarierna håller på i 45 minuter och ni är två alumner som delar på tiden. Du behöver verkligen inte ha ditt drömjobb för att komma och prata utan det räcker med en vilja att dela med sig av vad du lärt dig efter dina studier. Vi bjuder på lunch och välkomnar alumner från alla utbildningar och bakgrunder. Hittills har responsen varit fantastisk.

“The personal experiences of the presenters were really helpful”

“Both of them talked about how they actually did, it was very inspiring”

“Informative, easy to ask questions, nice atmosphere”

“The information was really helpful”

“Great with presentations of their personal experiences”

De alumner som gjort detta innan har tyckt att det var otroligt roligt och givande och KTH värdesätter alla alumner som ger tillbaka till sitt gamla lärosäte, oavsett om det är i form av tid och erfarenheter eller pengar. Såväl tid som pengar samlas under - ett initiativ som gör det möjligt för alumner att ge tillbaka och hjälpa till.

Är du intresserad? Skicka ett mejl till oss på alumni@kth.se så berättar vi mer.

Till sidans topp