Till innehåll på sidan

ÆSIR

ÆSIR är en studentraketförening som grundades 2016 på KTH.

ÆSIR har cirka 40 medlemmar varje år, som alla är studenter på KTH. Ungefär hälften av medlemmarna är internationella studenter och vi täcker många discipliner och studienivåer där de flesta studerar flygteknik, datavetenskap, fordonsteknik, elektroteknik, teknisk fysik och maskinteknik.

Föreningen fokuserar på raketutveckling, men är mycket mer än bara en plats där raketer byggs. Det är en gemenskap och mötesplats för personer med intresse för raket eller rymd. Medlemmarna får också chansen att jobba med avancerade tekniska projekt, som kan ge dem en kompetens och kunskap som gör att de sticker ut från mängden.

Om ÆSIR

ÆSIR skapades för att tillhandahålla ett forum för studenter med intresse för raketteknik, där de kan utveckla sin passion och kunskap i praktiska rymdprojekt. ÆSIRs mål är att utbilda studenter i raketutveckling samt teknik och ge medlemmarna erfarenhet. Föreningens aktiviteter kommer att ytterligare stärka KTH: s position som ett av de ledande rymduniversiteten.

ÆSIR uppdrag är att bli en av de bästa studentorganisationerna för raketbyggnad i världen genom att bryta och hålla studentraketthöjdrekordet i Europa (som för närvarande är över 30 kilometer). I slutändan tänker är målet att nå höjder över 120 kilometer.

Kontaktinformation till ÆSIR:

Hemsida: Klicka på länk för att komma till hemsida

Facebook: Klicka på länk för att komma till Facebook sida

Linkedin: Klicka på länk för att komma till Linkedin sida

Instagram: Klicka på länk för att komma till Instagram sida

Innehållsansvarig:Jahangir Jazayeri
Tillhör: KTH Rymdcenter
Senast ändrad: 2021-03-18