Tack till Alicia Dickenstein, gästprofessor från Buenos Aires

Publicerad 2017-04-26

Alicia Dickenstein har varit gästprofessor på institutionen i tre månader med anslag från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Alicia är professor vid Universidad de Buenos Aires i Argentina. Hennes forskning är inom algebraisk geometri. Huvudsakliga målet med projektet omfattar dels teoretiska studier, dels tillämpningar av metoder från beräkningsorienterad algebraisk geometri för att göra modeller av olika fenomen.

Alicia, hur var din vistelse i Stockholm?

Min vistelse i Stockholm var både mycket trevlig och produktiv. Jag gillade mycket att hålla en doktorandkurs, att samverka med forskare både på KTH och SU och vara med på den goda svenska fikan. Jag fick också bra hjälp av administrationen så min vardag blev lätt.

Vad är dina kommande planer?

Min vistelse på KTH var en underbar start på min sabbatical under 2017 som fortsätter med konferenser i Banff, Nice, Oberwolfach, Montreal, Atlanta, Guanajuato och Shanghai. Följt av en månads vistelse på International Centre of Theoretical Physics i Trieste.

Kommer vi få se dig på KTH igen?

Jag hoppas det! Det här var mitt andra besök (efter besöket 2011) och jag ser framemot nästa!

Tack Alicia och lycka till!

Läs mer på KAW´s webbsida om Alicia Dickenstein.