Utmärkelser till matematik

Publicerad 2017-06-02

När Boreliusmedaljen delades ut onsdagen 31 maj var det flera från matematik som fick utmärkelser.

I samband med utdelningen av Boreliusmedaljen fick matematik institutionen full pott. F-sektionens utmärkelse ”Årets lärare” på F fick Univ.lektor Tomas Ekholm, utmärkelsen ”Årets Assistent” fick Tomas Berggren samt ”En Fjäder i Hatten” till Jonathan Lenells, Eric Larsson och Katharina Radermarcher. Grattis!

Gudmund Borelius var professor vid KTH 1922-1955 och grundade teknisk fysik. Institutionerna för fysik, matematik och mekanik beslöt 1999 att hedra minnet av Professor Borelius genom att årligen utdela Boreliusmedaljen till någon som gjort särskilda insatser för teknisk fysik.

Årets mottagare av Boreliusmedaljen är Professor em. Fritz Bark och Professor em. Kjell Carlsson.