Anna Delin ny vice skolchef

Publicerad 2017-12-01

Nu är det klart att Anna Delin blir SCI skolans vice skolchef under mandatperioden 2018.01.01 - 2020.12.31.

Ett beslut som tagits av rektor enligt SCI skolans förslag.
– Anna nominerades av flera personer på SCI skolan och uppvisar ett mycket starkt engagemang för KTH och för jämställdhetsfrågor, samtidigt som hon har en solid grund i sin framgångsrika verksamhet inom forskning. Jag är mycket glad över att rektor nu har beslutat att hon ska vara vår nya vice skolchef, säger Leif Kari, skolchef på SCI skolan.

Anna Delin som kom till SCI skolan från ICT skolan i januari 2017, är professor i beräkningsnanomagnetism vid enheten Materialfysik i Kista som tillhör Institutionen för Tillämpad Fysik. Fram till nu har hon även hunnit med att verka som ledamot i Resursfördelningsutskottet, Fakultetsrådet och Anställningsutskottet samt axlat rollen som föreståndare för Materialplattformen. De tre sistnämnda är uppdrag hon nu kommer att lämna då rollen som vice skolchef kommer att ta upp 70 procent av tjänsten och hon hoppas kunna ägna tid åt sin forskning.
– Förutom mitt befintliga arbetsrum i Kista kommer jag även att ha ett arbetsrum i samma byggnad som skolchefen på Teknikringen 8 på KTH campus vilket blir praktiskt, säger Anna Delin som ser fram emot sin nya roll,
– Ett centralt uppdrag för vice skolchef är att ansvara för fakultetsutveckling- och rekrytering. Min ledstjärna i det arbetet är kvalitet – att rekrytera de bästa, att ha effektiva processer, att jobba långsiktigt och strategiskt, samt att integrera ett jämställdhetsperspektiv i alla led, säger hon.

Text: Sofia Nyström

 

Rektorsbeslutet

V-2017-1045 Förordnande av vice skolchef SCI-skolan.pdf (pdf 286 kB)

Till sidans topp