Green Room - ett nytt system för kylning av servrar

Publicerad 2013-05-20

Ny teknik skriver om Green Room-tekniken som har utvecklats av Telia Sonera och testats av KTH-studenter.

KTH-studenterna Felipe Bitencourt de Oliveira och Shan Wang gjorde sina examensarbeten om Green Room-tekniken med Göran Finnveden, professor på fms, som handledare. Felipe och Shan analyserade miljövinsterna med det nya kylningssystemet.

Läs Telia sparar energi med coola servrar (Ny teknik, 20 maj 2013).

Bitencourt de Oliveira, F. (2012). Life Cycle Assessment of a High-Density Datacenter Cooling System: TeliaSonera’s ‘Green Room’ Concept . (Student paper). KTH.

Wang, S. (2013) Further study of Life Cycle Assessment of a high density data center cooling system – Teliasonera’s “Green Room” concept: Identification of improvement possibilities using Life Cycle Assessment (LCA) and discussion about the effect of the choice of Life Cycle Impact Assessment (LCIA) methods on the results . (Student paper). KTH.

Innehållsansvarig:Kosta Wallin
Tillhör: Miljöstrategisk analys