Hej och några frågor jag fick på mail 

Kap 3 :Hur exakt menar du att man ska skriva? Hur mycket ska vara rent ekonomiskt eller kan man beskriva en ekonomisk händelse mer överskådligt Om jag skulle vilja skriva om något historiskt som tex Hansan kan jag göra det?

 SVAR

valfritt relaterat till utvecklingen av svenskt företagande  med internationell koppling – historiskt eller i nutid, dvs t.ex Hansans relation till svensk ekonomisk utveckling går bra.

Kap 7: Vad definieras som huvudbegrepp? Vart finner man svaret på vilken roll mål, handlings plan och uppföljning ger? Jag hittar det inte nämligen.

SVAR

Huvudbegrepp är ord i fetstil och i rubriker

Relationen mål-handlingsplan-uppföljning beskrivs dels förenklat i bilderna 7.1 och 7.3 och dels mer omfattande under rubriken 'Strategiska grundfrågor'  sid 81.

Kapitlet (som är komplicerat) handlar om arbetet med olika delarna av  'strategiprocessen'

De tre avslutande underrubrikerna

'Formulera mål och strategier' 

Upprätta handlingsplan' 

'Genomför och följ upp' 

har som syfte att 'knyta ihop' det som tagits upp i kapitlet.

Vi ägnade en lektion för fyra veckor sen åt att prata om vad i kapitlet som är viktigt och vi kan gärna gå tillbaka till det en gång till. Det är ett viktigt kapitel och begreppen som finns i det är 'vardagsspråk' i många företag.

Kap 10: Vad menar du i 1A? Ska man bara kunna kort om varje underrubrik för dom fyra P:na eller är det något jag missat? 

I 1B nämner du Key account manager men det gör inte boken. Vad gjorde KAM?

SVAR

Det som står på pp-bilden gäller.

1A Att kort redogöra för vad de fyra Pn står för - är en bra grund i ett svar. Svaret behöver utvecklas hur ett företag kan skapa köp och återköp genom arbetet med dem.

1B KAM - key account manager = nyckelkundsansvarig, dvs ansvarig för en eller fler av företagets viktigaste kundrelationer. Kundrelationer är beskrivet under 'Relationsmarknadsföring'. Figur 10.13 ger en förenklad bild av relationen till en nyckelkund. Begreppen kundvärde-samverkan-lojalitet-lönsamhet per kund är centrala.

mvh / Peter