Språkcafé i svenska mellannivå - KTH CAMPUS

Log in to your group web

You are not logged in KTH, so we cannot customize the content.

For information in English - Improve your Swedish

Du är anställd på KTH och kan redan en del svenska. Du förstår det mesta av vad du hör och läser men du behöver flera tillfällen att tala svenska. Du klarar enklare samtal utan problem men det vore bra för dig att tränas i att prata om nya ämnen och områden.

Inför varje träff lägger vi ut länkar till en artikel du läser som diskussionsunderlag. Du hittar länkarna under 'posts' till höger på denna sida. Obs. att man måste vara inloggad på KTH:s webb för att komma åt artiklarna genom KTHB. Avsikten är att hitta artiklar i den svenska dagspressen som kan vara av särskilt intresse för KTH-forskare.  Du läser noggrant och ser det som ett tillfälle att bygga ditt ordförråd.  Under lunchen ska du kunna diskutera vad du har läst i mindre grupper.

Vi träffas på tisdagar vid lunchtid mellan kl. 12 och 13. Träffarna leds av lärare från KTH Språk och kommunikation. Vårterminen har börjat och språkcaféet är öppet igen. Under vårterminen (period 3 och 4) träffas vi i Lärarloungen (i KTHB:s norra vinge till vänster om ARC). För att minska smittspridningen av covid-19 ber vi er att hålla avstånd när vi träffas och stanna hemma om ni har några symtom. 

Observera att man behöver ha kunskap inom svenska som motsvarar en A2- eller B1-nivå enligt svenskakursutbudet på KTH. För mer information om kurser i svenska för KTH personal, se Språk och kommunikations hemsida. 

Feedback News