Imorgon kommer vi släppa en ny release. Den stora förändringen mot tidigare är att vi infört en ny funktionalitet som vi kallar ”socialt schema”.

Nu får du schemainformation direkt importerad till din kurswebb på KTH Social från TimeEdit. Schemahändelserna går att kommentera precis som sidor och inlägg, vilket gör det lättare att diskutera föreläsningar och övningar i KTH Social. Lärare kan lägga till information på schemahändelser, t ex instuderingsmaterial och föreläsningsanteckningar. För att exportera ditt schema går du in på kalenderfliken i din personliga sida.

Det kommer finnas möjlighet att lägga upp kalenderhändelser på grupper och program också.

Här kommer också en lista på ytterligare funktionalitet som kommer med den nya releasen:

  • Vid inloggning högst upp på www.kth.se/social (första sidan) kommer man direkt till sin prenumerationssida.
  • Vid prenumeration av en ny grupp eller kurs får du en automatisk e-postnotifiering på din prenumeration. Standardinställningen är veckovis. Du kan själv ställa in vilken typ av frekvens på notifieringen du föredrar på din personliga sida.  
  • Du kan skapa en inbjudningslänk till grupper. Du lägger till ”/subscribe” efter gruppens namn. Då kommer du till en sida med gruppens namn, beskrivning samt en knapp för att prenumerera. T ex https://www.kth.se/social/group/virtuellt-campus/subscribe
  • Tidigare har vi skickat ut dag- och veckosammanställningar även när det inte har skett något. Numera får du som användare endast e-postutskick när det har skett någon händelse i de kurser/grupper du har e-postnotifiering för.
  • Vi har lagt till ikoner för kurser och grupper på första sidan (www.kth.se/social)
  • Anställda på KTH kan få upp en lista på vilka som är prenumeranter i en grupp de är administratörer i.
  • Det går att kommentera sidor direkt i aktivitetsströmmen, men du behöver fortfarande gå in på sidan för att läsa innehållet.