Skip to main content

Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

Verksamhetsstödets uppgift är att stödja universitetets utbildning och forskning. KTH:s verksamhetsstöd är inne i en spännande fas där vi tillsammans arbetar med utveckling av våra arbetsformer. Som medarbetare inom verksamhetsstödet bidrar du till KTH:s uppdrag att forska, utbilda och skapa samhällsnytta och får samtidigt möjlighet till egen professionell utveckling.

KTH har idag sex affärsjurister som bistår KTHs ledning och verksamhet med juridisk rådgivning inom civilrätt och avtalsrätt. Med anledning av den ökande mängden samarbeten och avtal som hanteras vid KTH samt att en av juristerna lämnar oss för ett nytt uppdrag, förstärker vi nu gruppen.

Arbetsuppgifter

Tjänsten består i huvudsak av att förhandla och upprätta avtal avseende forskningssamverkan och uppdrag i olika former. Därtill kommer arbete med en bred skala av andra avtalstyper och civilrättsliga frågeställningar, främst inom området för immaterialrätt. Arbetet sker i huvudsak på engelska och många gånger med multinationella organisationer och företag som motparter. KTH deltar i komplexa forsknings- och samverkansprojekt och du kommer att arbeta med internationell avtalsjuridik i kombination med förvaltningsjuridik.

Kvalifikationer

Du ska ha juristexamen med minst några års erfarenhet av avtalsrätt, gärna från bolag, myndighet eller advokatbyrå. Förutom avtalsrätt är erfarenhet inom något av följande områden särskilt meriterande:

  • allmän affärsjuridik,
  • immaterialrätt,
  • avtal rörande forskningsfinansiering,
  • life science, eller
  • it-rätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTHs värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2019-0420
Kontakt
  • Malin Koch, 087909446
Publicerat 2019-09-20
Sista ansökningsdag 2019-10-11