Medtek-studenter minglade med arbetsgivare

Publicerad 2017-02-08

En fredagkväll i februari fick STH:s studenter i medicinsk teknik stifta bekantskap med potentiella framtida arbetsgivare vid det årliga företagseventet MedTechEvening.
– Jag är riktigt nöjd med kvällen. Det är fantastiskt att se vad våra ideellt arbetande studenter gör och lyckas åstadkomma för sina kurskamrater, säger Elin Nygren Wåhlin, ordförande för sektionen för medicinsk teknik.

MedTechEvening arrangerades fredagen den 3 februari av näringslivsgruppen vid sektionen för medicinsk teknik. Syftet är att visa upp ett utbud av möjliga arbetsgivare för studenterna samt visa företagen att studenterna finns.

Eventet hölls i Restaurang Q på Campus Valhallavägen. Kvällen inleddes med presentationer av några företag, sedan bjöds det på en enklare måltid innan det öppnades upp för mingel. Därefter avslutades kvällen med pub i sektionslokalen Tolvan.

– Vi marknadsförde även kursen HL2037, Praktikarbete inom medicinsk teknik, som Philips tog sig an i år och arrangerade för 15 studenter på Medicinsk teknik. Vi hoppas att fler kan vara intresserade av att göra samma sak, säger Elin Nygren Wåhlin.

Återkommande event

Nio företag och organisationer deltog i evenemanget: Philips, GE, Knightec, Novitas Patent, B Braun, Boule Medical, Centrum för teknik i medicin och hälsa, CTMH, Johnson & Johnson samt Gold Anchor.
Runt 220 personer deltog i mässan, däribland även representanter för utbildningen på STH. Moderator för kvällen var universitetslektor Massimiliano Colarieti Tosti.

– MedTechEvening är ett event som har återkommit varje år sedan 2012. Sektionen för medicinsk teknik är en av de yngre sektionerna på KTH. Vi har därmed inte hunnit utveckla vår verksamhet lika långt som andra, men framöver kan jag tänka mig att detta event blir större och håller på en hel dag istället för att ligga på kvällen, säger Elin Nygren Wåhlin.

Den som är intresserad av att marknadsföra sig mot studenterna på sektionen för medicinsk teknik kan kontakta ordföranden för näringslivsgruppen på:  ambassador-mit@sth.kth.se.

Sabina Fabrizi