Drömmer du om att bli ingenjör?

Studera till civil- eller högskoleingenjör vid Skolan för teknik och hälsa vid KTH. Hos oss kan du välja mellan ett flertal olika utbildningar. Om du saknar rätt behörighet kan du läsa in den hos oss.

Bild på studenter

Civilingenjör 300 hp

Civilingenjörsutbildningarna är på 300 högskolepoäng, och leder till en civilingenjörsexamen från KTH. Utbildningarna är femåriga och forskarförberedande.

På Skolan för teknik och hälsa kan du läsa till civilingenjör inom medicinsk teknik.

Läs mer om utbildningen.

Högskoleingenjörsutbildning 180 hp

Generellt arbetar högskoleingenjörer med att använda eller vidareutveckla modern och befintlig teknik. Som högskoleingenjör har du stora möjligheter att själv välja arbetsfält, men också att byta verksamhet om du skulle vilja det.

På Skolan för teknik och hälsa kan du läsa till högskoleingenjör i datateknik, elektroteknik, medicinsk teknik, samt teknik och ekonomi. Utbildningarna är treåriga, därefter är du redo för arbetslivet. Du kan även lägga till en masterutbildning efter examen.

Läs mer om högskoleingenjörsutbildingarna.

Master- och magisterprogram

Våra 1-åriga magisterprogram och vårt 2-åriga masterprogram är till för dig som vill skaffa en bättre grund innan du ger dig ut i arbetslivet - eller för dig som vill vidareutbilda dig.

Masterprogrammet Medical engineering ges på engelska och kan sökas av både svenska och internationella studenter. STH har två magisterprogram som ges på svenska: Teknik, hälsa och arbetsmiljöutveckling, samt Ergonomi och människa-teknik-organisation.

Läs mer om våra master- och magisterutbildningar.

Behörighetsgivande utbildning

Du har möjlighet till tre olika varianter på behörighetsgivande utbildning.

  • Tekniskt basår 60 hp - Startar både höst- och vårtermin. Du måste ha grundläggande behörighet samt matematik B.
  • Bastermin 30 hp - Startar både höst- och vårtermin. Du måste ha grundläggande behörighet samt matematik C, fysik A och kemi A.
  • Bastermin 35 hp - Startar på höstterminen. Du måste ha grundläggande behörighet samt matematik C. Denna är speciellt anpassad till temautbildningarna som startar på vårterminen.

Läs mer om våra behörighetsgivande utbildningar.

Vidareutbildning

På Skolan för teknik och hälsa finns kurser inom en rad olika områden, kurser med bredd och kurser med fördjupning. Kurserna är främst till för dig som är högskoleingenjör, men även du som har andra relevanta förkunskaper är välkommen att söka.

Temautbildning

En ingenjör arbetar nästan alltid i team där personer med utbildning inom andra discipliner ingår. Förutom ingenjörskunnande ger temautbildningarna kunskaper inom helt andra områden. Du får därmed extra goda förutsättningar att samarbeta med andra yrkesgrupper vilket blir alltmer viktigt och efterfrågat i vårt komplexa samhälle. Temautbildningarna startar alltid på våren.

Uppdragsutbildning

Som en del i Skolan för teknik och hälsas verksamhet ligger uppdragsutbildningar åt företag och organisationer i näringslivet. Skolan medverkar i olika typer av uppdragsbildningar, både i samband med nyrekrytering och för redan anställda.

Till sidans topp