Allmänt om datormiljöerna på CSC

ITA tillhandahåller ett flertal datormiljöer på EECS Borggården för att kunna erbjuda bredd och flexibilitet till studenter och anställda. Ubuntu, Mac och Windows är de huvudsakliga operativsystemen.

ITA tillhandahåller ett flertal datormiljöer tillgängliga för studenter och anställda på EECS Borggården. Dessa administreras centralt för att vara stabila och säkra.

Alla datorer har ett standardutbud av programvaror, med möjlighet till anpassning vid behov. Av säkerhetsskäl kan man inte installera egna program på datorerna. Programvaruutbudet i labbsalarna bestäms utifrån aktuella kurser och med lärare i samråd med ITA. Om man som student saknar ett program för en kurs bör man prata med sin lärare. Saknar man ett program man tycker borde finnas tillgängligt för alla av andra orsaker kan man kontakta ITA. Man kan annars också installera program i sin hemkatalog.

På anställdas datorer finns möjlighet att välja och installera program själv via ett självserviceprogram. Detta innehåller ett brett utbud av KTH-licensierade program.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Taggad som
Till sidans topp