Systemunderhåll kan påverka IT-tjänster på KTH

Publicerad 2020-07-09

Brådskande systemuppdateringar riskerar att tillfälligt påverka åtkomsten till flera av KTH:s IT-tjänster. Däribland inloggning på KTH:s webbplats, e-post och andra system.

På grund av att KTH omgående tvingas byta ut sina digitala certifikat kan KTH:s IT-tjänster drabbas av driftstörningar under ett antal dagar med start 10 juli. KTH arbetar för att minimera påverkan så mycket som möjligt.

Om du får problem att logga in på KTH-tjänster, eller med att skicka data via till exempel e-post- eller utskrift, vänligen kontakta it-support@kth.se .

2020-07-10 15:15 Alla certifikat är bytta. Alla publika tjänster fungerar. Vi kommer fortsätta arbete med tjänster som endast används periodvis.

---

För dig som administrerar tjänster som använder KTH:s infrastruktur:

Den certifikatsleverantör som KTH och flera andra SUNET/GÉANT-medlemmar använder kommer att återkalla certifikat som används av många av KTH:s centrala IT-tjänster.

Om din applikation eller agent ansluter med SSL mot autenticerings-tjänster, e-post, et c, kan du försöka lägga till dessa mellanliggande certifikat i applikationens certifikatkedja. Certifikat för både EV- och OV-kedja finns här.  Kontakta it-support om du får problem, men var beredd på att svarstiderna kan bli längre än normalt under sommaren.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: KTH Intranät
Senast ändrad: 2020-07-09