Personliga menyn

När du loggat in på kth.se kommer den personliga menyn finnas längst upp på hela kth.se, så att du alltid kan komma till dina personliga sidor och funktioner, ex. studieöversikt, schema osv.

Vad innehåller personliga menyn?

Ditt namn 

Under ditt namn i menyn hittar du ditt nyhetsflöde (tidigare kallat Prenumerationer), din personliga kalender (kursschema samt kalenderhändelser från grupper och program), din profil (personlig hem / presentationssida) samt inställningssidor.

Schema

Här ser du händelser för de närmsta dagarna samt länkar till hela schemat samt mer information angående schemat.

Kurser

Här hittar du länkar till alla kurser du prenumerera på. Vill du sluta prenumerera på en kurs kan du göra det i prenumerationsinställningarna eller direkt på kurssidan. Här hittar du även länkar direkt till funktioner som du tidigare hittade i Mina sidor.

För studenter visas Aktuella, Avslutade och Övriga kurser. Kurser räknas som aktuella så länge man följer ett kurstillfälle som pågår innevarande termin (om kurstillfället bara pågår period 1 ligger det ändå kvar som aktuellt terminen ut, dvs även period 2) och man inte har ett slutresultat rapporterat på kursen. Har man ett slutresultat rapporterat på kursen visas den i stället under avslutade. Under Övriga visas dels kurser vars undervisningsperiod är slut enligt ovanstående men man inte har ett färdigrapporterat resultat på och dels kurser man inte går men ändå har valt att prenumerera på.

Under länken Kursinformation visas länkar till kursrum i KTH:s LMS, Canvas.

Vi har lagt in symbolen för kursstatus som du även kan se i din studieöversikt och på kurswebbarna:

För personer som inte är grundutbildningsstudenter på KTH finns inte kategoriseringen med pågående och avslutade kurser. Då visas i stället alla kurser som man av någon anledning har en prenumeration på (kanske för att man är lärare på kursen, har kvar en prenumeration för att man har varit student på kursen eller bara har skaffat en prenumeration manuellt). Brevid varje kurskod finns en stjärna man kan klicka på för att välja den som favorit, och har man minst en favorit visas Favoriter när man öppnar menyn.

För personer som inte är grundutbildningsstudenter visas även länkar till opublicerade kursrum i Canvas. Huruvida du faktiskt har access till kursrummet styrs dock per kurs.

För personer med administrativ behörighet på en viss kurs visas även en länk för att hantera kursens kursutvärderingar (LEQ).

Program

Här visas länkar till alla program du prenumerera på. Vill du sluta prenumerera på ett program kan du göra det i prenumerationsinställningarna eller direkt på programsidan. Som student på ett program får du normalt automatiskt en prenumeration på det programmet.

Här hittar du även länkar direkt till funktioner som du tidigare hittade i Mina sidor.

Grupper

Här kan du skapa egna grupper och få upp länkar till grupper du prenumererar på. Vill du sluta prenumerera på en grupp kan du göra det i prenumerationsinställningarna eller direkt på gruppsidan.

Tjänster 

I tjänster hittar du länkar till t ex Bilda, bibliotekssök och MSNDAA (programbiblioteket).

Ikoner

Högst upp till höger finns tre ikoner, som länkar till:

  1. Webmail
  2. Nyhetsflödet - samling över inlägg, händelser, redigeringar i kurser, program och grupper du prenumerera på.
  3. Aviseringar, som i början kommer att vara direktnotifieringar från kurswebbarna, programwebbarna och grupperna. Här kommer även aviseringar från exempelvis terminsregistrering och nya studieresultat för studenter.

Bakgrund

Tanken med den personliga menyn är att det ska vara enkelt för anställda och studenter att komma åt sina personliga funktioner, kurser, program och grupper på hela kth.se. Den nya menyn ersätter den tidigare snabbmenyn som fanns längst ner på sidan.

Vi har samlat in underlag genom fokusgrupper, workshops och kortsorteringar, dessa har skett både med systemförvaltare och verksamhetsrepresentanter samt med andra anställda och studenter. Menyn har varit öppen för testning för alla studenter och anställda under perioden december 2012-februari 2013, under testperioden har vi förbättrat menyn utifrån önskemål som har kommit in.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp