Personliga menyn

När du loggat in på kth.se kommer den personliga menyn finnas längst upp på hela kth.se, så att du alltid kan komma till dina personliga sidor och funktioner, ex. studieöversikt, schema osv.

Vad innehåller personliga menyn?

Ditt namn 

Under ditt namn i menyn hittar du din profil, ditt nyhetsflöde (tidigare kallat Prenumerationer), din personliga kalender (kursschema samt kalenderhändelser från grupper och program) samt inställningssidor.

Schema

Här ser du händelser för de närmsta dagarna samt länkar till hela schemat samt mer information angående schemat.

Kurser

Här hittar du länkar till alla kurser du prenumerera på. Vill du sluta prenumerera på en kurs kan du göra det i prenumerationsinställningarna eller direkt på kurssidan. Här hittar du även länkar direkt till funktioner som du tidigare hittade i Mina sidor.

För studenter är standardvyn aktuella kurser. Vill du anpassa vilka kurser du har snabblänkar till kan du markera favoriter genom att trycka på stjärnorna. När du har börjat lägga in favoriter kommer den vyn vara den som visas först när du trycker på Kurser i menyn.

Vi har lagt in symbolen för kursstatus som du även kan se i din studieöversikt och på kurswebbarna:

Program

Här visas länkar till alla program du prenumerera på. Vill du sluta prenumerera på ett program kan du göra det i prenumerationsinställningarna eller direkt på programsidan.

Här hittar du även länkar direkt till funktioner som du tidigare hittade i Mina sidor.

Grupper

Här kan du skapa egna grupper och få upp länkar till grupper du prenumererar på. Vill du sluta prenumerera på en grupp kan du göra det i prenumerationsinställningarna eller direkt på gruppsidan.

Tjänster 

I tjänster hittar du länkar till t ex Bilda, bibliotekssök och MSNDAA (programbiblioteket).

Ikoner

Vi kommer ha tre ikoner som länkar till:

  1. Webmail
  2. Nyhetsflödet - samling över inlägg, händelser, redigeringar i kurser, program och grupper du prenumerera på.
  3. Aviseringar, som i början kommer att vara direktnotifieringar från kurswebbarna, programwebbarna och grupperna. Vi arbetar med att även få in aviseringar från exempelvis terminsregistrering och nya studieresultat.

Bakgrund

Tanken med den personliga menyn är att det ska vara enkelt för anställda och studenter att komma åt sina personliga funktioner, kurser, program och grupper på hela kth.se. Den nya menyn ersätter den tidigare snabbmenyn som fanns längst ner på sidan.

Vi har samlat in underlag genom fokusgrupper, workshops och kortsorteringar, dessa har skett både med systemförvaltare och verksamhetsrepresentanter samt med andra anställda och studenter. Menyn har varit öppen för testning för alla studenter och anställda under perioden december 2012-februari 2013, under testperioden har vi förbättrat menyn utifrån önskemål som har kommit in.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp