Stöd och service på KTH

Som student på KTH har du tillgång till rådgivning och service för att din studietid ska bli så bra som möjligt.

Studievägledning

Kontakta Centrala studie- och karriärvägledningen om du har generella frågor om utbildning, studier och karriär. För mer information och telefontider, se länk nedan.

Centrala studie- och karriärvägledningen

Om du har mer specifika frågor kring särskilda program/kurser eller inriktingar ska du vända dig till studievägledaren på ditt program. 

Kontaktuppgifter till programstudievägledare

Antagning

Om du har frågor om ditt antagningsbesked, behörighet, anstånd eller överklaganden kan du vända dig till antagningen på KTH.

Telefontid: Mån kl. 13.00–14.00,
tis–tor 10.00–11.00
Telefon: 08-790 94 40
E-post: info@kth.se

KTH Entré

KTH Entré är en central mötesplats för information, studier och event. Här kan du som student få hjälp med allmänna och praktiska frågor om KTH och campus, t.ex. vägvisning och kontaktuppgifter, registrerings- och studieintyg, passerkort, KTH-konto samt övrig IT-support. I KTH Entré erbjuds också lunchseminarier inom forskning, karriär och studieteknik.Här finns även KTH:s profilshop där man kan hitta produkter till sig själv eller gåvor till familj och vänner. Du är också välkommen förbi om du vill träffa vänner, ta en fika eller sitta och plugga.

KTH Entré

KTH Biblioteket

På biblioteket hittar du studieplatser, böcker och elektroniska resurser. Här erbjuds också handledning, undervisning, öppna föreläsningar och utställningar.

Läs mer om biblioteket

Studenthälsan

Studenthälsan ger rådgivning och hjälp med frågor relaterade till dina studier på KTH. Du kan komma i kontakt med en sjuksköterska eller kurator.

Studenthälsan

Stöd till studenter med funktionsnedsättning

Studenter med dokumenterad, varaktig funktionsnedsättning kan få kompensatoriskt stöd i sina studier vid KTH. Gruppen som samordnar stödet heter Funka.

Telefonnummer: 08-790 75 00

Telefontid mån-tors kl. 09:00-10:00

Funka

Studiemedel

Har du frågor om studiemedel ska du kontakta CSN.

CSN

Rättigheter och skyldigheter som student

Lär dig mer om dina rättigheter och skyldigheter som KTH-student. 

Rättigheter och skyldigheter

Akademiskt resurscentrum (ARC)

ARC står för Akademiskt Resurscentrum och är till för dig som vill utveckla dina färdigheter inom ämnen som akademiskt skrivande och informationssökning. Varje termin ges öppna lunchseminarier och workshops.

Läs mer om ARC

Idrott på landslagsnivå och studier på KTH

Kombinera studier med elitidrott på KTH. KTH är ett Riksidrottsuniversitet och kan erbjuda dig som idrottar på landslagsnivå en god möjlighet att kombinera din elitidrottskarriär med högre studier.  

Läs mer om KTH Riksidrottsuniversitet

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2020-01-16