Kurser i entreprenörskap med praktik på startup genom KTH-NOC Singapore

KTH erbjuder ett utbytesprogram inom entreprenörskap vid National University of Singapore som kallas KTH-NOC Singapore. Programmet ges från januari till juli varje år och består av både praktikplats på innovativa start-up-företag i Singapore och kurser inom entreprenörskap på NUS Business School. Deltagande studenter klassas som utbytesstudenter och får hjälp med bland annat bostad. Ansökan görs varje år i mitten av maj.

Ansökan för KTH-NOC Singapore under våren 2021

Deadline för ansökan är 18 maj 2020. Mer information nedan under "Ansökan".

Det här är KTH-NOC Singapore

KTH-NOC Singapore är ett utbytesprogram som ges från januari till juli varje år. Det består av både praktikplats på ett start-up-företag i Singapore och kurser inom entreprenörskap på NUS Business School. Du som deltar i programmet får möjlighet att utbildas i entreprenörskap och tillämpa kunskaperna vid ett företag. Du får också möjlighet att bygga upp ett internationellt nätverk av studiekamrater och företagskontakter, samt leva och verka i ett pulserande land med ett dynamiskt företagsklimat. Programmet omfattar normalt 24 modular credits (MC) vilket motsvarar 36 hp och består fr o m VT20 av följande moduler:

  • Start-up Internship Programme 12 MC
  • Start-up Case Study and Analysis 8 MC
  • New venture creation 4 MC

Detaljerade kursbeskrivningar på webbplatsen för NUS Overseas Colleges

National University of Singapore (NUS)

NUS är ett av Asiens främsta universitet med undervisning och forskning i världsklass. Universitetet har omkring 30 000 studenter från över 100 olika länder och är beläget i utkanten av Singapore stad. KTH och NUS bedriver ett omfattande studentutbyte. NUS bedriver även ett motsvararande program på KTH, då studenter kommer hit för ett års företagspraktik och kurser.

Ta del av KTH-NOC Singapore

Programmet öppnar för ansökan till utbyte våren 2021, och sista ansökningsdag kommer att vara i mitten på maj 2020. Då KTH-NOC Singapore ska genomföras tidigast i årskurs 4 riktar sig programmet främst till civilingenjörsstudenter. Sökande ska ha intresse för entreprenörskap och ska vara inställda på en termins utmanande studier och praktik. Det är studentens ansvar att, tillsammans med den internationella koordinatorn på skolan, säkerställa att utbytet passar in i studieplanen och att kurserna kan tillgodoräknas. Kontakta din internationella koordinator för avstämning innan du ansöker.

Om du har tilldelats en vårterminsplats vid ett av KTHs utbytesuniversitet kan du INTE tilldelas plats vid KTH NOC Singapore för samma termin och avsäga dig din utbytesplats. Detta för att det då skulle få till följd att tilldelad vårterminsplats ej kan utnyttjas av annan student utan går till spillo

Inpireras av tidigare studenters berättelser

Informeras och inspireras av tidigare studenters erfarenheter av KTH-NOC Singapore genom att läsa deras reseberättelser.

Ansökan

Ansökan består av CV (personal statement samt utbildnings-, arbets-, och övriga meriter, enligt NUS CV-mall (doc 68 kB) ) samt studiemeritförteckning (utdrag från LADOK på engelska). Urval sker vid KTH utifrån betyg i kombination med en intervju. Stor vikt läggs vid engagemang och arbetslivserfarenhet vid sidan av studierna i kombination med goda betyg. Sökande meddelas resultat om plats på programmet i början av juni och praktikplatsen fås under hösten.

Ansökningslänk öppnar ca en månad innan deadline.

Kontakt

Studieplanering och tillgodoräknande: Internationella koordinatorer på skola

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Margareta Svedlund
Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2020-02-07