Hitta praktikplats

Det finns många sätt att hitta potentiella praktikplatser. Bland annat finns det praktikprogram som arrangeras av olika organisationer, och andra organisationer som förmedlar olika praktikplatser.

Praktikprogram

Vulcanusprogrammet - språkstudier och industripraktik i Japan

EU:s Japancenter i Tokyo och japanska industrier samarbetar kring Vulcanus-programmet för EU-medborgare som läser till ingenjör, från årskurs 3 och uppåt. Programmet omfattar ett års vistelse i Japan och innefattar ett veckolångt seminarium, fyra månaders intensiv språkutbildning i japanska samt åtta månaders industripraktik på ett japanskt företag.
  Vulcanusprogrammet

Praktik i Japan genom Deans Forum

KTH är med i nätverket Deans Forum. Inom nätverket har man börjat uppmuntra research internships vid företag i ett annat land. University of Tokyo är först med att ha fått fram ett antal platser i Japan. Man får visst ekonomiskt stöd för alla platser. De platser som är riktade mot ”Master's degree” kan sökas av dig som är masterstudent vid KTH och de som är riktade mot ”PhD candidate” kan sökas av dig som är doktorand eller yngre forskare vid KTH. Praktik i Japan

Tyska i praktiken

Tyska i praktiken (Köln/Düsseldorf) är en folkhögskolekurs som kombinerar språkstudier med 15 veckors språkpraktik på en tysk arbetsplats. Terminen inleds med en åtta veckors intensivkurs i tyska. Alla kursdeltagare erbjuds en företagsplats som motsvarar deras studiebakgrund.
www.is-duesseldorf.com

Kontakta företaget direkt

Om det finns ett specifikt företag som du är intresserad av att praktisera på så kan det vara smart att ta kontakt med företaget direkt. Oftast lägger organisationer ut förslag till praktik (internships/student projects) på sina hemsidor.

Genom organisationer som förmedlar praktikplatser

Leta i databaser som förmedlar praktikplatser och examensarbeten.

Praktikplatser och examensarbete världen över

Praktikplatser och examensarbete i Europa

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:international@kth.se
Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2019-01-24