Sommarkurser utomlands

Spendera sommaren på ett annat universitet i ett nytt land, eller studera utomlands utan att vara borta en hel termin. Sommarkurser kan ge en försmak av hur det är att studera utomlands eller vara ett alternativ för dig som inte har möjlighet att vara utomlands en längre period. Det är även ett sätt att fördjupa kunskaperna inom ett visst ämne samtidigt som du får uppleva ett annat land och en ny kultur.

Sommarkurser i Kina

Under sommaren kan du passa på att ta kurser som ges på engelska, samt lära dig mer om det kinesiska språket och kulturen. KTH har tillgängliga avgiftsbefriade platser på följande kinesiska universitet:

T.I.M.E. European Summer School, TESS

Nätverket T.I.M.E arrangerar sommarkurser utan kursavgift på sex olika europeiska universitet: SUPELEC (Paris), BUTE (Budapest), UPM (Madrid), UNITN (Trento) and ITU (Istanbul). Kursen är öppen för alla studenter som tagit minst 180 hp.

T.I.M.E. European Summer School, TESS

Sommarkurs om Arktis

KTH erbjuder en sommarkurs om Arktis. Kursen innefattar bland annat fältstudier i Arktis och ges i samarbete med University of Illinois at Urbana-Champaign.

Environment and Society in a Changing Arctic (AK1214)

Intensiv- och sommarkurser via BEST

Studentorganisationen BEST (Board of European Students of Technology) erbjuder intensiv- och sommarkurser runtom i Europa. BEST har även en mycket aktiv sektion på KTH som erbjuder sommarkurs för svenska och internationella studenter.

BEST:s kurser

Sommarkurser vid KTH:s partneruniversitet

De flesta av KTH:s partneruniversitet erbjuder sommarkurser av olika slag. Innehåll, omfång och eventuell avgift varierar. På grund av det stora utbudet kan vi inte lista samtliga här. Sök gärna efter sommarkurser vid de universitet eller i de länder du är intresserad av.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:international@kth.se
Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2019-10-11