Till innehåll på sidan

Sen ansökan

Efter att urvalet för utbytestudier under 2021/22 har gjorts i februari 2021, går det att ansöka om platser som är öppna för behöriga studenter att söka, både gemensamma platser och platser öppna för studenter på respektive skola.

Innan du skickar in din ansökan ska du kontrollera att du är behörig enligt de principer som beskrivs under sidan för Ansökan, behörighet och urval .

Student som tilldelats plats vid urvalsmöte i februari får endast göra en sen ansökan om en annan plats, om det visat sig att tilldelad plats inte skulle fungera akademiskt eller om studenten vill söka ytterligare en termin. För att vara giltig måste din ansökan:

- innehålla en preliminär studieplan, det vill säga en lista med kurser som du planerar att läsa vid universitetet. Fyll i detta kursvalsformulär (docx 58 kB)  med en kort motivation om val av kurserna. Studierna ska motsvara heltidsstudier och ska kunna tillgodoräknas inom din utbildning vid KTH, riktat till de tre första valen av universitet. Läs också detta FAQ (pdf 138 kB) .

- kompletteras med ett e-postmeddelande som ska skickas till din skolas internationella koordinator, så att ansökan kan handläggas. Görs inte detta anses inte din ansökan vara komplett.

Glöm inte att kontrollera på vilket språk undervisningen bedrivs. Platser fördelas efter principen "först till kvarn får mala" efter det att din behörighet har kontrollerats av din skolas internationella koordinator.

Observera att du inte kan göra en sen ansökan om en plats senare än tre veckor från värduniversitetets sista datum för ansökan. Utanför terminstid är ansökan stängd men öppnar igen under terminstid.

Lediga utbytesplatser för sen ansökan

Ansökan

Studenter som söker till mer än ett universitet måste rangordna universiteten i prioritetsordning. Du kommer att erbjudas en plats vid det universitet som du givit högst prioritet, om där finns en ledig plats och till vilket du är behörig, samt om sista ansökningsdatum inte är för nära i tid.

Ansökan görs i två steg, du måste följa instruktionerna noga så att det blir rätt och fullständigt. Ansökan är nu stängd, men öppnar igen 15 mars 2021 för ansökan till utbytesstudier under höst-/vårterminen 2021/22.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:international@kth.se
Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2021-01-22