USA: University of Washington

University of Washington är bland de högst rankade Public Schools i USA och en världsledande forskningsinstituion inom flera områden. Exempelvis har deras program i Computer Science ett väldigt bra rykte och deras sektion för Machine Learning är världskänd. UW är rankat omkring de tio främsta universiteten i världen och utbildar mer än 54 000 studenter årligen.

Universitetet i korthet

Undervisningsspråk: Engelska
Terminstider: Hösttermin 30 sep - 18 dec, vintertermin 4 jan - 18 mars, vårtermin 28 mars - 10 juni
Poängsystem: 12 credits per semester
Webbplats:  www.washington.edu
Tänk på: Extra försäkringsavgifter kan tillkomma.

Viktig information för dig som avser att söka utbytesstudier i USA

Språkkrav
På grund av nya visumregler till USA har språkkrav för internationella studenter, inklusive utbytesstudenter, skärpts. Du ansvarar för att kontrollera vilka krav på engelskkunskaper som ställs vid det universitet du tänkt söka till. OBS! att det för närvarande endast gäller ansökan till University of Michigan. Du måste se till att testresultatet (från exempelvis TOEFL , IELTS  ) finns att visa din skolas internationella koordinator senast vid det tillfälle som prioritetsordningen av valda universitet ska fastställas, vid en eventuell intervju, via e-post eller annat samtal.

Försäkring
På grund av nya sjukvårdsregler i USA, är det inte säkert att den försäkring som KTH:s utbytesstudenter vanligtvis förses med, Student UT, möter värduniversitetets försäkringskrav. I detta fall är du ansvarig att betala för den försäkring som värduniversitetet kräver av dig som utbytesstudent.

Visum
Internationella studenter, som för sina studier i Sverige behöver uppehållstillstånd, kan bli nekade studentvisum till USA. KTH råder därför internationella studenter att noga överväga att göra en ansökan om utbytesplats i landet.

Vaccination
Universitetet kan ställa krav på att studenten har genomgått viss vaccination innan vistelsen. Studera ansökningskraven för mer information från det specifika universitetet.

Introduktionsvecka
Universitetet kan ställa krav på att studenten deltar under en introduktionsvecka. Under vårterminen kan Orientation Week krocka med KTH tentaperioden. Det är studentens ansvar att kolla när kurserna vid partneruniversitet börjar och om tentan kan tas på distans vid behöv .

Utbytesmöjlighet

Platser: 1 helårsplats (CSC) för åk 4 eller åk 5.
Betygskrav: 4,0
Nomineringspoäng*: 4,93 (2015)
*Meritvärde som krävdes för att nomineras av KTH till en plats vid universitetet. Mer om nomineringspoäng

Reseberättelser

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
KTH Taggar:
Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2019-02-11