Utlandsstudier

Utlandsstudier är en unik möjlighet och upplevelse. En chans för dig att spetsa ditt CV samtidigt som du får upptäcka världen, lära känna nya kulturer och få vänner för livet. Som student på KTH har du möjlighet att förlägga en del av din studietid utomlands, utan extra kostnader eller förlängd studietid.

Sen ansökan till utbytesstudier öppen

Utbytesstudier är en chans för dig som student att spetsa cv:et och se världen. Om du missade den ordinarie ansökningsomgången i höstas är nu den sena ansökan öppen.

Utbyte och praktik på startup i Singapore

Som KTH-student har du möjlighet att genomföra en utbytestermin i Singapore och läsa kurser i entreprenörskap, samtidigt som du gör praktik på en startup. 

Inspireras av KTH-studenter som studerat utomlands

Nyfiken på hur det egentligen är att studera i ett annat land?

Kolla in KTH-studenters egna berättelser. 

Ditt livs äventyr

Dina utlandsstudier är en upplevelse du kommer att minnas för livet - en unik möjlighet att lära känna en ny kultur och få nya perspektiv att ta med dig hem. Oavsett om du vill bege dig till en afrikansk bergsby, en multinationell storstad eller bara varmare breddgrader så finns det utlandsalternativ som passar dig.

Studier utomlands är också en möjlighet att skaffa spetskompetens inom ett område du finner extra intressant. KTH samarbetar med de bästa universiteten i Europa och med framstående universitet världen över. Gör ditt exjobb i Rio de Janeiros favelas, praktisera på ett arkitektkontor i Berlin eller gör ett utbyte i Hongkong.

Håll koll på vad som händer när under året, som när ansökan till utbytesstudier öppnar eller när du får besked om du fått MFS-stipendium.

En spännande framtid

De internationella erfarenheter och språkkunskaper som dina utlandsstudier ger är ovärderliga på arbetsmarknaden och kommer med största säkerhet öppna upp dörrar för en mer spännande karriär. Statistik om utlandsstudier visar på de stora fördelar de ger, både när det kommer till karriärmöjligheter och lön. Inte nog med att utlandserfarenheter kommer att göra dig mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden, de synsätt, kunskaper och den självkänsla som utlandserfarenheter ger kommer hjälpa dig dagligen i ditt arbete.

Det är enkelt

Att söka och genomföra utlandsstudier är enklare än vad många tror och ungefär var tredje student som tar examen från KTH har gjort det. Den internationella koordinatorn vid din skola finns som stöd och informationskälla inför din utlandsvistelse. Samma stöd kommer du att möta på ditt mottagande ställe. Utlandsstudier behöver inte betyda några extra kostnader, du får studiemedel och ofta också stipendier. Studierna motsvarar vanligtvis kurserna vid KTH och kan därmed räknas in i din examen, så att du inte behöver förlänga din studietid.

Olika former av utlandsstudier

KTH erbjuder en rad olika former av utlandsstudier, från utbytesstudier till sommarkurser. Det finns något för alla, oavsett hur bra betyg du har och var du vill åka.

  • Utbytesstudier : Spendera en eller två terminer vid ett av KTH:s partneruniversitet.
  • Examensarbete : Gör ditt examensarbete på ett företag eller i en organisation utomlands.
  • Minor Field Studies (MFS) : Gör en fältstudie i ett utvecklingsland som ett del av ditt examensarbete.
  • KTH Global Development Hub : Delta i projektkurser i Afrika som fokuserar på globala utmaningar.
  • KTH-NOC Singapore : Kombinera praktikplats på start-up-företag med och kurser inom entreprenörskap i Singapore.
  • Dubbel civilingenjörsexamen : En möjlighet för civilingenjörsstudenter att ta två examen, en från KTH och en från ett partneruniversitet.
  • Dubbel masterexamen : En möjlighet för masterstudenter att ta två examen, en från KTH och en från ett partneruniversitet.
  • Sommarkurser : Spendera en kortare tid utomlands på en sommarkurs.
  • Praktik : Praktisera på ett företag eller i en organisation utomlands.
Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:international@kth.se
Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2020-03-19