Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Jobba med KTH:s Instagram för studenter – sök jobbet som digital ambassadör!

Jobbet som digital studentambassadör är ett roligt och kreativt jobb som du kan ha vid sidan av dina studier på KTH. Vi söker nu två studenter som vill skapa innehåll för vårt Instagram-konto KTH Student. Vi vill att en av er är antaget till ett utbyte under vårterminen 2024.

Ansökan är nu stängd

Om du har några frågor, kontakta info@kth.se .

Om jobbet som digital ambassadör

Du kommer tillsammans med en annan student att ansvara för Instagram-kontot KTH Student under hela läsåret 2023/2024 för att visa upp studentlivet på KTH och på ett utbytesuniversitet. Ni kommer att svara på frågor från våra nuvarande studenter.

Tillsammans med den andra digitala ambassadören och arbetsledaren tar du fram en innehållsplan, utöver dina egna idéer kommer du även få olika uppdrag att lyfta med särskilt innehåll, det kan exempelvis vara att göra en intervju med en student eller alumn (KTH förmedlar kontakten) eller besöka olika evenemang som äger rum på KTH. 

Uppdraget innebär kortfattat att visa upp de möjligheter och stöd som finns på KTH, och på utbytesuniversitetet på ett lättsamt sätt. Du behöver ha erfarenhet från att ta fram innehåll för Instagram och ha bra koll på trender i sociala medier. I uppdraget ingår att producera två inlägg samt vara aktiv i stories en gång per vecka. Utöver det svarar du även på inkommande kommentarer, arvodet är 2 500kr/månad.

Du producerar inläggen själv och får stöd och feedback för att få till ett bra innehåll och tonalitet. Vissa av dina inlägg kan komma att användas i annonsering i sociala kanaler.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du tycka om att inspirera andra, ha förmågan att uttrycka dig på ett personligt och kreativt sätt samt kunna anpassa inläggen för att bli intressanta för våra studenter. Som person behöver du kunna ta mycket eget ansvar och egna initiativ och framförallt kunna anpassa dig och samarbeta med olika typer av människor. Du behöver även ha erfarenhet av att vara aktiv i sociala medier.

Uppdraget startar i november med planering av innehåll och produktion av inlägg. Det kommer att anordnas utbildningstillfällen för att ni som digitala ambassadörer ska känna er motiverade och utvecklas i ert uppdrag. Arvodet är 2 500kr/månad vilket motsvarar 4 timmars arbete per vecka. För detta uppdrag måste du ha läst minst ett år på KTH och svenska i tal och skrift är ett krav.