Till innehåll på sidan

Bostad

KTH Bostad erbjuder bostad åt utbytesstudenter, och även till mastersstudenter från utanför det europeiska ekonomiska samarbetsområdet. I dagsläget kan vi tyvärr inte erbjuda studentrum åt nationella studenter.

Du som är nationell student och söker bostad kan vända dig till studentbostadsbolagen Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB) och SSCO:s andrahandsförmedling som är de huvudsakliga bostadsaktörerna som vänder sig till studenter i Stockholm.

För information om KTH:s bostadsgaranti, besök den engelska informationssidan .

Att hitta bostad på egen hand

Hör gärna av dig till bostadsbolagen för mer information om hur man ställer sig i deras bostadsköer. De flesta har en speciell kö för studenter. Desto fler köer du står i desto större chans har du att hitta en bostad!

Det finns även ett flertal privata andrahandsuthyrare och olika hemsidor. Tyvärr har det blivit vanligare med bostadsbedragare så tänk på att om hyran är väldigt låg och erbjudandet verkar för bra – så kan det vara en bluff. Läs mer på jagvillhabostad.nu  för information om hur du känner igen bostadsbluffar.

Det är en god idé att så tidigt som möjligt ställa sig i kö hos SSSB. För att stå i SSSB:s kö måste du ha betalt kåravgift till THS .

SSSB - Stiftelsen Stockholms Studentbostäder

Stockholms Bostadsförmedling är en marknadsplats för lediga hyresrätter i Stockholmsregionen. De förmedlar även studentbostäder. Läs mer om Bostadsförmedlingen på deras hemsida.

Akademiskkvart.se  kan privatpersoner hyra ut i andrahand till studenter. Alla annonser kontrolleras för att hyresnivåerna ska vara rimliga i förhållande till en students budget.

Vad kan jag göra för att hitta bostad?

Det viktigaste är att du ställer dig i kö hos så många bostadsbolag som möjligt. Både bolag inriktade på studenter och övriga. Det finns många privata hyresvärdar i Stockholm och det kan löna sig att kontakta dem personligen.

Prata med folk i din omgivning om att du är utan boende. Det kanske är någon som har något bra tips.

En bra hemsida för övrig information är nätverket jagvillhabostad.nu. Där kan du hitta information om hur du kan söka bostad, om försäkringar, hyror, uppsägning och adressändring.

Jagvillhabostad.nu