Till innehåll på sidan

Gratis psykologsamtal via THS

THS erbjuder upp till fem gratis samtal med psykolog för alla KTH:s studenter fram till 30 augusti 2021. För att använda erbjudandet krävs inte att du är medlem hos THS, det krävs endast att du är student på KTH.


Här nedan finns information och instruktion för tjänsten. För att använda tjänsten krävs att du kan identifiera dig med Bank-ID. Tjänsten är bara tillgänglig för KTH:s studenter. 

Saknar du Bank-ID kan du vända dig till Studenthälsan som erbjuder individuella samtal till alla studenter. 

Det här är Mindler 

Mindler erbjuder digitala videomöten med psykolog där du kan samtala och få stöd i ditt välmående. Utöver videomöten finns det en chatt tillgänglig gratis där du kan chatta med en psykolog, samt självhjälpsprogram som du kan använda dig utav för att arbeta själv med ditt mående.

Efter ditt första video-möte kan psykologen låsa upp passande självhjälpsprogram för dig, så att du kan arbeta vidare på egen hand. Fråga din psykolog om du har några frågor om programmen.

Har du problem med appen kan du kontakta Mindlers support center direkt under fliken “Settings”.

Instruktion för hur du använder tjänsten Mindler som KTH-student för första gången

  1. Börja med att ladda ner Mindler-appen. Den hittar du på app-butiken för din valfria smartphone och surfplatta genom att söka på “Mindler” och är gratis att ladda ner.
  2. Starta appen och logga in med Bank-ID för att skapa ett konto.
  3. Du kommer som första steg svara på några få generella frågor om ditt mående idag.
  4. Nu kan du boka tid för ett digitalt videomöte med en psykolog. Bland psykologerna kan du filtrera på språk och kompetensområden som passar dig.
  5. När du valt tid för ett videomöte går du vidare till betalning. I betalningsalternativen väljer du “Använd din partnerkod” där du anger koden som du fått i KTH:s nyhetsbrev.
  6. När det är dags att ta samtalet gör du det direkt i appen.

Instruktion för dig som tidigare använt Mindler som KTH student

  1. Öppna Mindler-appen och logga in som vanligt.
  2. Boka ett digitalt videomöte med psykolog. Bland psykologerna kan du filtrera på språk och kompetensområden som passar dig, eller boka psykologen du varit i kontakt med tidigare.
  3. I betalningsalternativen väljer du “Använd din partnerkod” där du anger koden som du fått i utskicket från THS.
  4. Ta samtalet som vanligt direkt i appen.

Utskick från KTH's studentkår THS

Ett mail går ut via THS den 30 juni där partnerkoden står. Informationen kommer att även att mailas ut av studievägledarna på programmen. Behöver du stöd innan dess kan du kontakta THS studiesocialt ansvarig för att få partnerkoden.

Om du inte hittar informationsutskicket rekommenderar vi att du kollar både din personliga mail och din KTH-mail, samt skräppostlådan hos båda. Testa även sökfunktionen med sökordet ”mindler”.

Saknar du partnerkoden fortfarande? Kontakta THS Studiesocialt ansvarig för vidare hjälp. 

Frågor?

Frågor till Studentkåren kan riktas till THS Studiesocialt ansvarig, studiesocialt@ths.kth.se

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Tillhör: Välkommen till Studentwebben
Senast ändrad: 2021-07-05