Uppesittarkväll för att bli klar med rapporten

Skjut inte upp! Bli klar!

Tid: On 2019-05-15 kl 16.30 - 20.00

Plats: Salongen KTH Biblioteket/KTH Library

Kvinna sitter framför en dator med huvudet i händerna.

Sliter du med att bli klar med exjobbet, rapporten eller inlämningsuppgiften?

Vi bjuder på praktisk hjälp med skrivandet, informationssökning, referenshantering, källkritisk granskning, individuell handledning och grupphandledning. Det kommer även att finnas tilltugg och kaffe.

Varför uppesittarkväll?

Idéen om ”An International Long Night against Procrastination” kommer ursprungligen från Tyskland. Där uttryckte studenter behovet av stöd och skrivhjälp under längre tid, gärna hela natten. Biblioteket vid University Viadrina i Frankfurt kom då på idéen att låta biblioteket vara öppet för studier från skymning till gryning och erbjöd individuell hjälp och uppmuntran från personal med expertis om det vetenskapliga skrivandet. Uppiggande aktiviteter som nattvandringar och skrivbordsyoga anordnades och man bjöd på kaffe och frukt.

Företeelsen har nu spritt sig över världen och allt fler universitet deltar. På tyska heter det Lange Nacht der Aufgeschobenen Hausarbeiten men vi har valt det något mer lättuttalade An International Night against Procrastination eller på svenska Uppesittarkväll för att bli klar. Stöd ges på både svenska och engelska. 

Välkommen förbi med din text!

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2019-05-15