Till innehåll på sidan

En trygg studiemiljö under covid-19

KTH följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer i syfte att minska smittspridning av covid-19. Regler och rekommendationer kan komma att ändras till följd av regeringen och andra myndigheters rekommendationer och beslut.

Nya restriktioner från 1 december berör inte KTH:s undervisning

Från och med 1 december 2021 gäller enligt regeringsbeslut restriktioner för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som hålls inomhus. KTH:s undervisning och forskning berörs inte, men konferenser, öppna föreläsningar, konserter med mera där allmänheten har tillträde omfattas.

Regeringens pressmeddelande

För sammankomster på upp till 100 personer införs inga restriktioner. För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 deltagare krävs då antingen att deltagarna uppvisar giltigt vaccinationsbevis om de är 18 år eller äldre eller att sammankomsten genomförs på ett smittsäkert sätt enligt instruktioner som är under utarbetande av Folkhälsomyndigheten.

Folkhälsomyndigheten: Förslag på åtgärder mot covid-19 vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Bild på coronaviruset

Om du är bekräftat smittad

Om du har testats positivt för covid-19 bör du meddela antingen programstudievägledaren (som har tystnadsplikt), kursansvarig lärare eller examinator om detta. Den person som får denna information har ansvar för att den förs vidare till skolans UA och ska dessutom tänka på tystnadsplikten.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Information och service
Tillhör: Välkommen till Studentwebben
Senast ändrad: 2021-11-19