Till innehåll på sidan

Registrering på forskningsarbete

Från och med juli 2021 behöver du registrera dig i Ladok på ditt forskningsarbete, i början av varje halvår.

Registrera dig på ditt forskningsarbete varje halvår

Registreringen på ditt forskningsarbete gör du via Ladok för studenter  på samma sätt som du registrerar dig på kurs. För mer information om kursregistrering, se Kursregistrering .

Registrering på forskningsarbete visar att du bedriver forskarstudier även de terminer då du inte läser en kurs eller ska delta i t.ex. en konferens. Det gör det även lättare att statistiskt följa upp forskarutbildning.

Forskningsarbetet har 0 hp angivet varje termin. KTH har bestämt att omfattning inte specificeras på forskningsarbete, eftersom registrering på forskningsarbetet inte innebär krav på prestation. Du ser i Ladok också t.ex. ”studieperiod 2 av 2”. Det betyder inte att det är den sista perioden du får studera, utan det betyder att det finns totalt 2 studieperioder inlagda för dig och att du registrerar dig på den sista perioden. Fortsätter din utbildning efter detta kommer nya studieperioder läggas till inför kommande halvår.

Ska du registrera dig men saknar en studieperiod eller har frågor om dina studier i Ladok, vänligen kontakta forskarutbildningsadministrationen på din skola.

Forskningsarbetets registreringsperioder

  • Inför hösten: 1 juli-1 september

  • Inför våren: 1 januari -1 mars
Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:studentdata@kth.se
Tillhör: Välkommen till Studentwebben
Senast ändrad: 2021-07-22