Till innehåll på sidan

Så klarar du studierna

Det kan vara svårt att få en bild av hur det är att studera på KTH. Många oroar sig för att det ska vara svårt och särskilt matten. Men på KTH finns det många som kan och vill hjälpa dig. På varje program finns en studievägledare som kan ge dig stöd, det finns en mattejour, förberedande onlinekurser och faddrar som kan svara på frågor och ge vägledning.

Matematik på KTH

Matematiken på KTH ger grunden för den problemlösning som utbildningarna innehåller och förbereder dig på frågeställningar du kan möta i ditt kommande yrkesliv. Det viktiga att lära sig att hitta lösningar på problem och svårighetsgraden varierar mellan programmen eller vilken inriktning du väljer.

Stöd med matematiken

Om du vill känna dig bättre förberedd inför start så erbjuder KTH en förberedande kurs i matematik online. Med hjälp av den har du chans att fördjupa dina mattekunskaper och får en första kontakt med lärare och provupplägg.

Förberendande kurser finns i:

Under introduktionsveckorna på utbildningen erbjuds de flesta kursen Intromatte, en frivillig introduktionskurs som repeterar matten från gymnasiet.

Och när du väl är igång så finns hjälp att få hos KTH:s Matematikjour som är öppen fyra eftermiddagar i veckan. Där hjälper studenter, som kommit en bit in i sin utbildning, dig som är ny student med problemlösning.

Även Mattecoach på nätet är en bra kanal för att få hjälp. Där ger coacher, som är utbildade i matematik och matematikdidaktik på KTH eller på Stockholms universitet, studenter det stöd de behöver på distans.

Mattecoach

Bästa tipsen för att klara pluggandet

Sänk kraven på dig själv och fråga andra om hjälp

Du kommer att upptäcka att på KTH pluggar man tillsammans och hjälper varandra.

Läs på om ämnet före föreläsningarna

Annars är risken att du inte förstår vad föreläsaren pratar om.

Läs på rätt sätt

Facklitteratur är inte skönlitteratur, du behöver inte läsa allt och inte i kronologisk ordning. Läs sammanfattningar och lär dig ta ut det viktiga.

Boka handledning på KTH Biblioteket

Låt studierna ta den tid de kräver

Räkna med att föreläsningar, grupparbeten och självstudier kommer att ta ungefär 40 timmar i veckan. Prioritera studierna framför extrajobb eller andra engagemang.

Förbättra din studieteknik

Om du känner ett behov av att förbättra din studieteknik kan du alltid vända dig till KTH:s studievägledare. De kan hjälpa dig att hitta en studieteknik som passar just dig. Dessutom erbjuds alla nyantagna studenter på grundnivå en föreläsning inom studieteknik. Det anordnas även lunchseminarium och kvällsseminarium inom studieteknik. Datum för dessa tillfällen finner du i kalendern för studieteknik .

Mer om hur du kan förbättra din studieteknik

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Information och service
Tillhör: Välkommen till Studentwebben
Senast ändrad: 2021-06-01