Till innehåll på sidan

Dubbel civilingenjörsexamen

Utbytesstudier som resulterar i en dubbel civilingenjörsexamen, även kallat dubbeldiplom, är en unik möjlighet för dig som är civilingenjörsstudent. Genom att förlänga dina studier med en eller två terminer kan du få två examina – en civilingenjörsexamen från KTH och motsvarande examen från utbytesuniversitetet.

Varför genomföra utbyte för dubbel examen?

Dubbeldiplom skiljer sig en hel del från vanliga utbytesstudier. Dels är studietiden utomlands längre men framförallt blir du en ”riktig” student på det andra universitetet. Det förändrar relationen till de andra studenterna och lärarna. Det gör också att studierna blir mer krävande. KTH-studenter som genomfört dubbeldiplomstudier brukar säga att det var väldigt tufft men att det var värt det eftersom de utvecklats väldigt mycket som person och att deras referensramar blivit väldigt mycket vidare. De har också fått många nya vänner för livet och en upplevelse som är mycket svår att få på något annat sätt.
Dubbeldiplomstudier är väldigt meriterande och öppnar dörrar för en internationell karriär efter avslutade studier. I de flesta länder väger en nationell examen mycket tungt på arbetsmarknaden och 60 procent av dubbeldiplomstudenterna jobbar därför utomlands någon gång under de första åren efter examen.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Torkel Werge
Tillhör: Välkommen till Studentwebben
Senast ändrad: 2021-02-01