Till innehåll på sidan

Dina studier

Här hittar du information om dina studier, ditt program och dina kurser.

Ladok för studenter

Via studenttjänsten Ladok för studenter  kan du se resultat på dina kurser, kursregistrera dig, tentamensanmälan, skriva ut intyg och ansöka om examensbevis mm. Uppgifterna hämtas från Ladok , vårt studiedokumentationssytem. I personliga menyn och "Tjänster" och "Ladok för studenter" så finns länkar till systemet. Här kan du läsa mer om studiedokumentation och studenttjänsterna  och Ladok och offentlighetsprincipen .

I Frågor och svar Ladok (FAQ)  finns information som gäller t.ex. inloggning till Ladok för studenter.

Nya studentgränssnittet

Ladok för studenter har fått ett nytt gränssnitt

Studentgränssnittet uppdaterades den 25 mars 2021.

Som student kan du använda samma funktioner som tidigare i det nya nationella studentgränssnittet, men med ett annat utseende. Det nya gränssnittet uppfyller lagen om tillgänglighet (DOS-lagen) samt att bättre möta studenternas behov, den nya gränssnittet fungerar även smidigare i mobiltelefoner.

Uppdatera din e-post

Det är viktigt att kontrollera att du har aktuell epost angiven i personliga menyn och i Ladok för studenter. Mailutskick som rör resultat går till den adress som finns angiven i "Ladok för studenter", KTH's-utskick som påminnelser om anmälan till tentor, salsplacering skickas till den adress du angivit på KTH (personliga menyn, inställningar).

Tjänster för studenter

 Andra tjänster som t ex se skrivna tentor hittar du under "Tjänster för studenter" och "Tjänster" i den personliga menyn .

Student på KTH

På sidorna under Student på KTH  hittar du information som är gemensam för alla studenter.

Information från ditt program

Varje program på KTH har en programwebb. Den är en startpunkt när du letar efter information relaterat till det program du går.

Information om dina kurser

I Kurs- och programkatalogen  hittar du kursplanerna med information om bland annat kursens huvudsakliga innehåll, lärandemål och särskild behörighet.

Varje kurs på KTH har en kurswebb där du som student kan hitta övergripande kursinformation  och schema. De flesta kurser finns också i Canvas och det är där du hittar kursmaterial, inlämningsuppgifter och annat som du behöver för dina studier.

Canvas - KTH:s lärplattform

Varje kurs på KTH har ett kursrum i Canvas . Där har du kontakt med din lärare och dina medstudenter under kursens gång. Du hittar kursmaterial och guider som lärarna laddat upp och kan följa kursnyheter och händelser via annonstavlan. I kursrummet skickar du in inlämningsuppgifter och du kan även göra kursutvärderingar och tentor. För att få tillgång till dina kurser i Canvas ska du vara kursregistrerad.