Kompetensmässa drog folk till KTH Science Park

Monter med KTH-foldrar och roll-up.
Publicerad 2019-04-10

För den som är sugen på att byta karriär, hitta nytt jobb eller vidareutbilda sig var Kompetensmässan i Södertälje ett tillfälle att knyta nya kontakter. I helgen hölls rekryterings- och utbildningsmässan i entrén till KTH - Södertälje Science Park - och KTH var på plats.

- Vi tar självklart tillvara på varje tillfälle att finnas på plats som en betydelsefull aktör i Södertälje. Den här gången betonades möjligheten att utbilda sig, forska eller arbeta på KTH i Södertälje, säger Rita St Clair Maitland, studie- och karriärvägledare.

På plats var även runt 25 lokala företag som söker ny arbetskraft samt rekryterings- och bemanningsföretag som visade upp sig för de cirka 400 besökare som dök upp under lördagen.

Bakgrunden till mässan är Södertäljeföretagens behov av arbetskraft. Att därtill få tag på rätt kompetens för de lediga jobb som finns är en utmaning.

– Det råder brist på flera håll idag, vården, skolan, hotell och restaurang och transportbranschen. Även ingenjörer inom industri och produktion, säger Maria Carapi, näringslivsutvecklare i Södertälje Kommun.

Text: Anna Gullers

Innehållsansvarig:Ulrika Georgsson
Tillhör: Hållbar produktionsutveckling
Senast ändrad: 2019-04-10