KTH Södertälje agerade snabbt när studenter smittades

Publicerad 2020-10-12

Tre studenter på KTH Södertälje har konstaterats smittade av covid-19. Blixtsnabbt agerade medarbetarna på institutionen och ställde om till distansundervisning.

Tre kurser har i dagsläget blivit renodladlade hemmakurser - under en tid. Och det här finns det rutiner för, förklarar Anna Jerbrant, ansvarig för grundutbildningen på ITM-skolan.

– När vi får information om en bekräftat smittad student övergår alla kurser som studenten är antagen på till 100% distansundervisning under en period av två veckor. Detta för att så snabbt som möjligt minska smittspridningen. Finns det labbar och praktiska moment inplanerade i kurserna under tvåveckorsperioden kommer de att genomföras efteråt.

De smittade studenterna gick ett program där undervisningen redan bestod av en kombination av campusbaserad undervisning och distansundervisning, så steget var inte särskilt långt till att ställa om till klassrumfritt.

Text: Ulrika Georgsson

Innehållsansvarig:Amita Singh