Till innehåll på sidan

Besök PMH:s testbädd i en virtuell 3D-rundvandring

PMH Application Lab i en interaktiv miljö med klickbara informationsrutor
Publicerad 2021-05-20

Det är nu möjligt att besöka PMH Application Lab genom en virtuell rundvandring med interaktiv grafik

Syftet med projektet ”Nationell testbädd för smart produktion” är att öka tillgängligheten till testbäddar inom produktionsområdet. Projektet är ett samarbete mellan flera testbäddar runtom i Sverige där det gemensamma målet är att öka användningen av digital teknologi i svenska produktionsföretag för att på så sätt öka konkurrenskraften. I projektet koordineras flera testbäddar som erbjuder möjligheten att testa nya teknologier, material och arbetsprocesser i specialiserade och kontrollerade miljöer där experiment kan upprepas.

PMH Applications Labs testbädd erbjuder en unik test- och valideringsplattform för produktion av drivlinor oberoende av geografisk tillverkningsplats. Produktionssystem på olika geografiska platser är sammanlänkade via en molntjänst som används för datainsamling från respektive produktionssystem och lagring av data för de tillverkade komponenterna i en digital tvilling. Smarta sensorer i kombination med applikationer i molnet tillhandahåller visualisering av data för processägarna oberoende av var de befinner sig.

Det fysiska labbet har skannats med hjälp av en 3D-skanner och insamlade data har bearbetats på en molnplattform för att skapa den virtuella 3D-rundvandringen. All information om projektet med testbädden finns i 3D-modellen.

Besök PMH:s testbädd i en virtuell 3D-rundvandring