Till innehåll på sidan

PMH Application Lab:s 2020

Publicerad 2021-02-18

Även om 2020 har varit ett mycket speciellt år fyllt med hinder till följd av den pågående pandemin, så har det även varit ett år fyllt med aktivitet. På PMH Application Lab har vi snabbt skapat nya digitala rutiner och har känslan att detta varit en grundpelare för att 2020 blivit ett år med ökad aktivitet. Genom stabila, inkrementella steg har PMH Application Lab haft en ökning i antalet projekt jämfört med föregående år.

Vi är mycket glada över att PMH Application Lab:s aktivitet ökar och att PMH R&D Cluster fortsätter att expandera med flera nya företag som söker kontakt för att ta del i våra projekt. Under året 2020 har R&D Cluster haft 19 aktiva projekt som på olika sätt undersöker tekniker för att stärka den svenska industrin inom tillverkning av drivlinor för tunga fordon. Detta hade inte varit möjligt utan våra forsknings- och industripartner.

PMH Application Lab vill tacka alla partner för ert förtroende och ert deltagande i forskning inom detta spännande område. Under 2020 har dessutom tre nya industripartner anslutit till PMH R&D Cluster.

LEAX Group

  LEAX Group  är en snabbväxande och privatägd företagsgrupp med ursprung i Köping. Leax tillverkar avancerade komponenter och delsystem för främst tung fordonsindustri, gruv- och anläggningsindustri, jordbruksindustri, fordonsindustri samt övrig industri och har sina produktionsanläggningar i Sverige, Lettland, Tyskland, Ungern, Brasilien och Kina.

Ericsson

  Ericsson  är ett av världens ledande företag inom informations- och kommunikationsteknik med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Ericssons svenska organisation har omkring 13 000 anställda med över 100 nationaliteter (2019). Globalt har Ericsson 54 000 patent, kunder i 180 länder, 99 000 anställda och 227 miljarder kronor i nettoomsättning.

Hermes Schleifmittel

  Hermes Schleifmittel  är en av världens ledande tillverkare av flexibla slipprodukter och har en stark marknadsposition inom bundna precisionsslipprodukter. Hermes, med huvudkontor i Hamburg, Tyskland, har flera produktionsanläggningar och försäljningskontor i alla världens ledande industri- och utvecklingsländer.

En av årets höjdpunkter är presentationen av resultatet i den svensk-tyska testbädden för smart produktion, där företrädare för industri och forskning fick ta del av och delge möjligheterna med testbädden. Trots de försvårande omständigheterna med pandemin hölls även ett digitalt webinarium inom kuggteknik som för andra året i rad var fullbokat.

Aktiviteterna under 2020 hade såklart inte heller varit möjligt utan vårt team, som konstant utvecklas och är en av hörnstenarna till framgångarna under det gångna året. Nu blickar vi fram emot 2021 som ska ett intressant år fyllt med nya möjligheter och flera stora händelser. I början av året anländer en ny maskin för kuggmätning som ger oss möjligheten till flera nya projekt. Dessutom har flera nya projekt startats upp som kommer bidra till ännu mer forskning inom området.

Återigen, vi vill tacka alla våra partner och vårt team. Tillsammans driver vi forskningen inom tillverkning av drivlinor för tunga fordon framåt!