Till innehåll på sidan

Grafikens hus och Farvash

Grafikens Hus är ett konstmuseum med fokus på grafiken som konstform. Vi verkar för att göra den grafiska konsten tillgänglig för fler. Vi samlar och visar verk som breddar och förändrar. Vårt arbete präglas av en ständig nyfikenhet på allt som händer inom grafisk konst – från det internationella till det lokala. Vi utforskar konstformen, testar gränserna för att föra den framåt, och låter nya grupper få möta grafiken genom en engagerad pedagogik som inspirerar till en ökad förståelse och kunskap om konst.

Grafikens Hus verksamhet finns idag i Södertälje, med kontor hos KTH Södertälje, Kvarnbergagatan 12. Under planeringsfasen för att bygga upp ett nytt museum i Södertälje har Grafikens Hus ingen fast utställningslokal, utan jobbar genom en aktiv projektverksamhet på olika platser och i nya sammanhang.

Grafikens hus samarbetar med konstnären Farvash under Teklafestivalen

I sitt konstnärskap arbetar Farvash (f. 1982 Teheran) med mellanförskap genom sci-fi, mytologiska och teknologiska perspektiv. Genom sin konst är hon intresserad av att undersöka frågor om konstruerad identitet, invandringsskuld och krigstrauma.

Läs mer om Grafikens hus på deras Facebooksida www.facebook.com/grafikenshus

Deltar med följande workshop

I hemligheternas rum växer magiska ord

imagiLabs
Vetenskapens hus
Hello World!
Popkollo
Tom Tits Experiment
Kodcentrum
Girls in Tech Nordics
KTH
Scania
Grafikens hus och Farvash
KomTek
DYAMO