Så här söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och information om hur processen ser ut.

1. Behörighet

Du behöver ha grundläggande och särskild behörighet för högskolestudier för att kunna söka till KTH. Det första du behöver göra är att kolla upp att du har det.

2. Dokumentation

Du måste kunna styrka att du har behörighet med betyg eller andra dokument. Vissa betyg överförs automatiskt, kontrollera vad du själv behöver skicka in.

3. Ansökan

Ansökningen görs senast 15 april för utbildningar med start till hösten och senast 15 oktober för utbildningar med start till våren. Gå in på antagning.se, hitta de utbildningar du är intresserad av, gå till anmälan, rangordna utbildningarna efter intresse och skicka in din ansökan.

4. Svara på antagningsbeskedet

Antagningsbesked 1

9 juli får du antagningsbeskedet för utbildningar med start till hösten och 10 december får du antagningsbeskedet för utbildningar med start till våren. I antagningsbeskedet ser du om du är antagen, reservplacerad eller struken efter det första urvalet.

24 juli är sista dagen att svara på antagningsbeskedet för utbildningar med start till hösten och 16 december är sista dagen att svara på antagningsbeskedet för utbildningar med start till våren.

Antagningsbesked 2

Den 30 juli kommer det andra antagningsbeskedet för utbildningar med start till hösten och 19 december kommer det andra antagningsbeskedet för utbildningar med start till våren. Du behöver inte svara på detta besked. 

5. Urval

Om det finns fler behöriga sökande än antalet utbildningsplatser görs ett urval. För KTH:s utbildningar som vänder sig till nya studenter i högskolan tillämpas betygs- och provurval. Till vissa utbildningar finns även andra urvalsgrupper.

6. Obligatoriskt upprop

I mitten av augusti är det dags för uppropet för utbildningar med start till hösten som är obligatoriskt och i början av januari är det upprop för utbildningar med start till våren. Under perioden mellan upprop och terminsstart ges introduktionskurser som vi rekommenderar dig att gå på för att få en bra start på studietiden. 

7. Mottagning

Mottagningsveckorna går ut på att ge dig en så bra start som möjligt och många studenter beskriver veckorna som sin bästa tid på KTH. Mottagningen är frivillig men ett fantastiskt tillfälle att få information och knyta kontakt med dem du kommer att plugga tillsammans med.

Viktiga datum VT/HT

16 september/16 mars

Anmälan öppnar

15 oktober/15 april

Sista ansökningsdag 

10 december/9 juli

Första antagningsbeskedet kommer

16 december/24 juli

Sista svarsdag på antagningsbeskedet

19 december/30 juli

Andra antagningsbeskedet kommer

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Antagningsgruppen på KTH
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-10-09